Α΄ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 1983

 

Α΄  ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ - ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ  
ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

΄Εκδοση: 1983

 

ΜΑΡΙΑ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

arvaniti 

 

Γεννήθηκα στη Λάρισα τον Αύγουστο του 1972 και οι γονείς μου με πήραν στην Τρίπολη της Λιβύης. Εκεί τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο με ΄Αριστα. Μου αρέσει πολύ η ζωγραφική, η μουσική, παίζω πιάνο και αγαπάω πολύ τα ζώα. Μαθαίνω ξένες γλώσσες. Το όνειρό μου είναι να γίνω γιατρός.

Διαγωνίστηκε στη Ζωγραφική

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

1983 tsoytsopoulos

Είμαι δεκαοκτώ χρονών (7η τάξη Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελών) και τα δυο τελευταία χρόνια, δυστυχώς ή ευτυχώς έχω ασχοληθεί με την ποίηση, όσο δεν έχω ασχοληθεί με τίποτε άλλο. Φέτος τελείωσα τη μέση εκπαίδευση και στη συνέχεια θα ασχοληθώ με τα οικονομικά. Το μεράκι μου, όμως, δεν είναι εκεί, αλλά στην όμορφη ποίηση. Καιρό τώρα παλεύω να τραγουδήσω την αισθησιακή ομορφιά. ΄Ισως κάποτε τα καταφέρω

Διαγωνίστηκε στην Ποίηση

 

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

PanagiotouEir.23

 

   Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1970. Μέχρι την Πέμπτη Δημοτικού φοίτησε στην Ελλάδα και στη συνέχεια είναι μαθήτρια στο Ελληνικό Γυμνάσιο Τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου - Ι - των Βρυξελλών.

   Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά. Παίζει επίσης και πολύ καλή Κιθάρα, Ξυλόφωνο και Φλάουτο.

     Αγαπητοί κύριοι Βρυξέλλες    

   Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη που είδαμε την κόρη μας να βραβεύεται. Σας συγχαίρουμε για την ωραία και ευγενική προσπάθεια που κάνετε και ευχόμαστε να συνεχιστεί με τον ίδιο ενθουσιασμό!

Σας χαιρετώ
Με εκτίμηση
Ε.Γ. Παναγιώτου,
Καθηγητής Μαθηματικών

ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΧΑΤΖΟΥΔΗ

 

ΗatzoudiΕvl25


Γεννήθηκα στις 27.7.1970 στην Ελβετία. Εδώ μεγάλωσα και πηγαίνω στο Ελβετικό και στο Ελληνικό Γυμνάσιο του ΧΕΡΜΠΡΟΥΚ. Με τη βοήθεια των δασκάλων και των γονέων μας μαθαίνουμε τη μητρική μας γλώσσα και τα έθιμα της πατρίδας μας. Πηγαίνουμε με τους γονείς μου στις Ελληνικές γιορτές, εκκλησίες κ.α. Οργανώνονται από τις εδώ κοινότητες και σχολεία των Ελλήνων. Την πατρίδα τη γνώρισα όχι μόνο από τα βιβλία και τα σχολεία μας, γνώρισα και τις φυσικές ομορφιές της από κοντά. Τα ωραία νησάκια της, τις όμορφες ακρογιαλιές, το φιλότιμο και τη φιλοξενία αλλά και τόσα άλλα που μου κάνουν να είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα. Ελπίζω αργότερα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε για παντοτινά στον τόπο μας.

 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

fragouliMariana

 

Γεννήθηκα στο Σαιντ Γκάλλεν της Ελβετίας στις 10.9.73. Πηγαίνω στο Γερμανικό σχολείο και φυσικά και Ελληνικό και η χαρά μου είναι μεγάλη από τη στιγμή που έλαβα την επιστολή σας για το Βραβείο.

Ευχαριστώ - Μαριάννα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΤΡΑΣ

giatrasKon27

     Ονομάζομαι Σταύρος Γιατράς του Κωνσταντίνου. Η καταγωγή μου είναι από την Ζάκυνθο. Γεννήθηκα στοΓκάλλεν της Ελβετίας το 1973. Πηγαίνω στο εδώ Γερμανικό Σχολείο και παράλληλα παρακολουθώ και το Ελληνικό. Επίσης από 7 ετών παρακολουθώ μαθήματα Αρμονίου. Σας στέλνω μια φωτογραφία μου και ευχαριστώ για τη διάκριση που πήρα από το Πνευματικό Κέντρο Ο «ΦΙΛΩΝ».

Σας χαιρετώ, Σταύρος Γιατράς

 

ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ 

 

lefkPanagiotidou28

 

     Ονομάζομαι Λευκοθέα Παναγιωτίδου και γεννήθηκα στην Ελβετία το 1969.Στο Ελληνικό Σχολείο φοιτώ στην Γ΄Τάξη του Γυμνασίου. Στο Ελβετικό σχολείο φοιτώ στην εβδόμη Τάξη.

Μ’ αρέσει να ζωγραφίζω και ασχολούμαι με τη ζωγραφική, όταν δεν έχω σχολείο. Ακόμη μ’ αρέσει να διαβάζω και να κάνω Γυμναστική. Οι γονείς μου είναι εργάτες και ήλθαν στην Ελβετία το 1964.

΄Εχω άλλες τρεις αδελφές:

Η πρώτη σπουδάζει Γερμανική Φιλολογία στη Ζυρίχη. Η δεύτερη θα πάρει τον Απρίλιο το Δίπλωμα της Κομμώτριας, η Τρίτη θα μάθει την τέχνη της μοδίστρας. Εγώ, ακόμη δεν έχω σκεφθεί τι θα κάνω.

Ευχαριστώ για την τιμητική διάκριση. Μου δίνει το κουράγιο και την ευχαρίστηση να δημιουργήσω κάτι καλλίτερο στο μέλλον.

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΤΙΣΟΥ

BotisouEleni30

 

      Ονομάζουμε Ελένη Μποτίσου και βρίσκομαι στην τελευταία τάξη του Ελληνικού Λυκείου της Πόλεως Dusseldorf της Δ. Γερμανίας. Σχετικά με τη Ζωγραφική δεν έχω ασχοληθεί συστηματικά μέχρι στιγμής και αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το χρώμα και το πινέλο.

 

ΚΑΤΣΙΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

katsikakisAnast31

 

   Γεννήθηκα στην Ελλάδα, στο χωριό Ισαάκειο - Διδυμότειχου - ΄Εβρου. Διαμένω στο Μόναχο, στην οδό Μotorstr.35 8000 Munchen 40. Το λίγο ελεύθερο χρόνο που μου μένει τον διαθέτω στη ζωγραφική και στη Γυμναστική. Το σχολείο μου είναι το Α΄Σχολείο Μονάχου.

Διαγωνίστηκε στη Ζωγραφική

 

ΧΑΪΤΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ

xaitidouSoumela32

 

Γεννήθηκα το 1969 στο Μόναχο. Τα πρώτα εννιά παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στους Πύργους, ένα χωριό της Πτολεμαΐδας, όπου και πήγα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Κατάγομαι όμως από το Μεσόβουνο, ένα χωριό της Πτολεμαΐδας. Μαθαίνω εδώ και τρία χρόνια Αγγλικά και μιλώ πολύ καλά τα Γερμανικά. Πήγαινα τρία χρόνια σε σχολή μπαλέτου. Τις ελεύθερες ώρες μου τις περνώ με ζωγραφική και διάβασμα. Από σπορ μου αρέσει το τέννις, το κολύμπι και η ιππασία. Μου αρέσει πολύ η κλασική Μουσική, ο Μπαχ, ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν. Μάθαινα δυο χρόνια πιάνο, σε μια σχολή στην αρχή και μετά σε ένα γερμανό δάσκαλο, ο οποίο ερχόταν σπίτι. Τώρα πηγαίνω στη Β΄ Γυμνασίου στο πρώτο Γυμνάσιο Μονάχου.

ZEMΠΙΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

zembiliAgi33


H
Αγγελική γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της είν αι από τις Αμυγδαλιές Γρεβενών. Είναι μαθήτρια Β΄Γυμνασίου του Α΄Ελληνικού Γυμνασίου Μονάχοy: GriechischeTeilhauptschull, Borschtallee 26.
Ξένες γλώσσες: Γερμανικά, Μουσικό όργανο Αρμόνιο,
Hobby: Μουσική, κολύμπι, γυμναστική.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
 

Γεννήθηκα το 1962 στο Μόναχο. Είμαι 14 χρόνων και διδάσκομαι στην 2η τάξη του πρωτου Ελληνικού Γυμνασιο9υ στο Μόναχο. Απασχολούμε πολύ με το Σπορ και μου αρέσει η ζωγραφική και να ακούω Μουσική. Αγαπητότερό μου Σπορ είναι το ποδόσφαιρο και το πινκ-πονκ. Από τη Μουσική μου αρέσει περισσότερο η μοντέρνα.

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

ioanidoukater35


Γεννήθηκα στο Μοναχο της Γερμανίας το 1970. Η καταγωγή μου είναι από την Κύπρο. Δύο χρονών γύρισα στην Κύπρο, όπου έζησα και την εισβολή των Τούρκων. Το 1974 βρέθηκα και πάλι στο Μόναχο. Τα υπόλοιπα χρόνια μου τα έζησα εδώ. Τελείωσα το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Μονάχου και τώρα βρίσκομαι στο Γυμνάσιο. Είμαι δεκατεσσάρων χρόνων και πηγαίνω στη Δευτέρα Γυμνασίου. Οι ασχολίες μου έξω από το σχολικό χώρο είναι η παγωδρομία που μου αρέσει πολύ και η Γυμναστική.


ΜΠΕΝΑΚΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

enakidisOdiseas36

 

Γιος Ελλήνων μεταναστών. Γεννήθηκα το Φεβρουάριο του 1969ν στο Μόναχο της Γερμανίας. Σπούδασα στο Ελληνικό Γυμνάσιο Μονάχου. Ασχολούμαι κυρίως, με μουσική και γυμναστική.

 

ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΟΥ ΑΓΝΗ

HondromatidouAgni37

 

Γεννήθηκα το 1970 στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και ζω. Πηγαίνω στη Δευτέρα τάξη στο Α΄ Γυμνάσιο του Μονάχου. Το χόμπι μου είναι το πιάνο, η τεμπελιά και η ζωγραφική με την οποία ασχολούμαι ώρες. Το πιο αγαπημένο μου θέαμα είναι το ηλιοβασίλεμα.

 

ΕΞΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

   Γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1970. Οι γονείς μου Παντελής ΄Εξαρχος και Βασιλεία Εξάρχου, είναι δάσκαλοι. Μέχρι το 1972 έμεινα σ΄ένα χωριό της Θεσπρωτίας, τα Πηγαδούλια, όπου υπηρετούσαν οι γονείς μου. Από το 1972 ήμουνα στις Ζάρακες του Νομού Ευβοίας, όπου έμεινα μέχρι και το 1977. Εκεί παρακολούθησα την πρώτη τάξη Δημοτικού. Α εκεί οι γονείς μου μετατέθηκαν στην Αθήνα, όπου και παρακολούθησα τη Β, Γ, και Δ΄τάξη του Δημοτικού. Το 1980 οι γονείς μου πήραν μετάθεση για τη Γερμανία. Τα δύο πρώτα χρόνια παρακολούθησα την Ε΄ και την ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού στο AgilolfingenSchule. Το σχολικό έτος 1982/83 που πήγαινα πρώτη Γυμνασίου ήμουν στο SimmernSchule, παράρτημα του Willi - Graf -Schule. Φέτος το 1983/84 παρακολουθώ τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου. Ασχολούμαι τις ελεύθερες ώρες μου με τη ζωγραφική, γιατί μου αρέσει πολύ. Σ΄αυτό έμοιασα στους γονείς μου οι οποίοι ασχολούνται κι αυτοί με τη ζωγραφική.


ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

papaioanouManouela39

 

     Ονομάζομαι Μανουέλα Παπαϊωάννου και γεννήθηκα στο Μόναχο το 1969. Τώρα είμαι 14 χρόνια εδώ, στη Γερμανία. Κάθε καλοκαιρινές διακοπές ερχόμαστε στην πατρίδα μας Ελλάδα. Μ’ αρέσει το Μόναχο αλλά δεν θέλω να μείνω και για πάντα εδώ. Στις ελεύθερες ώρες μου δεν ασχολούμαι και τόσο με τη ζωγραφική, όσο με τον μικρό μου σύντροφο το παπαγαλάκι. Είμαι μεγάλος φίλος των ζώων. Εκτός από αυτά κάθε δεύτερη Κυριακή βρίσκομαι πάνω στο στάδιο της παγοδρομίας στο Ολυμπιακό Χωριό. Άλλες αγαπητές ασχολίες μου είναι το κολύμπι και η μουσική, ποκ - ποπ και κλασσική. Ξέχασα να γράψω πως κατάγομαι από το Σοχό - Θεσσαλονίκης και αν έρθουμε για πάντα θα μένω στην Κατερίνη.

ΔΡΑΜΗΛΑΡΑΚΗ ΝΤΕΜΙΝΑ

demina

Η Ντέμινα γεννήθηκε στη Γερμανία στο Λουτβίκσχαφεν το 1971. Κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Είμαι 13 χρονών. Πηγαίνω στο Αλπερτ-Σφάϊτσερ Σχολείο, στην Α΄Γυμνασίου

  ΛΑΒΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

lavari

 

Η Ελευθερία γεννήθηκε το 1970 στο Ludwigshafenτης Δυτικής Γερμανίας και κατοικεί στο Lu. Φοιτά σε ελληνικό Σχολείο στο οποίο κύριες γλώσσες είναι η γερμανική και η Ελληνική. Τις ελεύθερες ώρες ασχολείται με μουσική και ζωγραφική.
   Παρ΄όλη τη μακροχρόνια απουσία της οικογένειας από την Ελλάδα, αισθάνεται μέχρι «βαθέων» ελληνίδα ορθόδοξη. Οι παραδόσεις και οι αρχές της ζωής της Πατρίδας μας είναι για την οικογένειά της κανόνες απαράβατοι.


 ΑΜΠΑΤΗΣ   ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ


ampatisD

 

 

Ο Διονύσης γεννήθηκε το 1969 στο Μόναχο της Δ. Γερμανίας. ΄Εζησε εκεί μέχρι το 15 του χρόνια και ήρθε για πάντα στην Ελλάδα το Καλοκαίρι του 1983. Μένει στη Θεσσαλονίκη.

 

ΜΕΛΑ ΕΛΕΝΗ

melaEleni43 

Είμαι δεκατριών χρονών. Γεννήθηκα το ΄70 στο Χάρμπουργκ-Αμβούργου. Τελείωσα το απογευματινό Σχολείο της πόλης μου.Φοιτώ στη Β΄τάξη και παρακολουθώ την 7η τάξη του Γερμανικού Σχολείου. Κατάγομαι από τη Δράμα και μ’ αρέσει να ασχολούμαι με τη λογοτεχνία

 ΠΑΠΑΣΤΟΓΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

eks44apastagios

Γεννήθηκα το 1970 στο Μόναχο. Κατάγομαι από την Ανάβρα Καρδίτσας. Ασχολούμαι με τη Ζωγραφική το μπάνιο κ.α.

 

 ΓΡΑΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

 

GrabaniM

Ονομάζομαι Μαρία Γραβάνη και είμαι 15 χρονών. Γεννήθηκα το 1969 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Τελείωσα το Απογευματινό Δημοτικό Σχολείο του Χάρμπουργκ και το πρωί παρακολουθώ την 8η τάξη του Γερμανικού Σχολείου. Κατάγομαι από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και τις ελεύθερες ώρες μου αρέσει να διαβάζω Ελληνική και ξένη Λογοτεχνία.

ΛΙΜΗΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

LimitsiosG

Ονομάζομαι Γιώργος Λιμήτσιος και είμαι δεκατριών χρόνων. Γεννήθηκα το 70 στο Χάρμπουργκ - Αμβούργου. Τελείωσα το Απογευματινό Δημοτικό Σχολείο Χάρμπουργκ. Φοιτώ στη Β΄τάξη του Απογευματινού Γυμνασίου Χάρμπουργκ και το πρωί παρακολουθώ την 6η τάξη του Γερμανικού Σχολείου. Κατάγομαι από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και τις ελεύθερες ώρες μου απασχολούμε με τη ζωγραφική.


  ΛΙΜΗΤΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

LimitsiosS

Ονομάζομαι Σταύρος Λιμήτσιος και είμαι δώδεκα χρονών. Γεννήθηκα το 1971 στο Χάρμπουργκ. Φοιτώ στη Β΄(Δευτέρα) τάξη του Απογευματινού Γυμνασίου Χάρμπουργκ και το πρωί παρακολουθώ την 6η τάξη του Γερμανικού Σχολείου. Κατάγομαι από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και το χόμπι μου είναι η ζωγραφική.

 ΓΑΝΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ganitis 

 

Είμαι δεκατριών χρόνων. Γεννήθηκα το 1970 στο Χάρμπουργκ Αμβούργου. Τελείωσα το Απογευματινό Δημοτικό Σχολείο Χάρμπουργκ. Φοιτώ στη Β΄τάξη του απογευματυινού Γυμνασίου Χάρμπουργκ και το πρωί παρακολουθώ την 7η τάξη του Γερμανικού Σχολείου. Κατάγομαι από τις Σέρρες και μ’ αρέσει ν΄;ασχολούμαι με τη ζωγραφική.

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟ ΜΑΝΩΛΑΚΗ

 

 Man3


Γεννήθηκε το 1970 και φοιτώ στο Β
ismark-Schule Stuttgart Feverbach Deutschiland

 

 

 

 

 

 

 


Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2302

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1976

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1726

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα