ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

          Aνάμεσα στους τομείς που ανέπτυξε το Πνευματικό Κέντρο «Ο ΦΙΛΩΝ», μέσω των διαγωνισμών του Ταλέντα-Βραβεία «ΦΙΛΩΝΑ»  είναι  και η  ζωγραφική.

      ΄Εργα μαθητών από το 1977  κατακλύζουν τα  γραφεία του για να αφεθούν στη κρίση των επιτροπών του.

      Μια πανδαισία χρωμάτων με έντονη την  έκφραση διαφορετικότητας  αφού  τα έργα προέρχονται από μαθητές  της Ελλάδας, της Κύπρου και των Ελληνικών παροικιών του Εξωτερικού.

       Εκεί μπορεί κανείς να κάνει άνετα   τις παρατηρήσεις του για τους επηρεασμούς που δέχεται ο νέος άνθρωπος από το περιβάλλον , τις συνθήκες στις οποίες ζει και τον τρόπο που τις εκφράζει, παίζοντας με τα χρώματα.

     Οι εκθέσεις ζωγραφικής ήταν πάντα ένα γεγονός, όπου και αν φιλοξενούνταν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και το ενδιαφέρον του κοινού ξεπέρναγε κάθε προσδοκία.

      Ο χώρος αυτός θα φιλοξενήσει τόσο φωτογραφίες από εκθέσεις, όσο και έργα μεμονωμένα διακριθέντων.

     Επειδή, είναι αδύνατη η άμεση ολοκλήρωση της μεγάλης έκθεσης ζωγραφικής που θα ξετυλιχθεί μέσω της Πολιτιστικής Ιστοσελίδας ΦΙΛΩΝΑ, σας ενημερώνουμε ότι σταδιακά θα γίνει η παρουσίασή της. 

  Ως τότε,  περιηγηθείτε ,  γευτείτε την σημαντική δραστηριότητα του «ΦΙΛΩΝΑ», και μην ξεχνάτε ότι όταν μας ξαναεπισκεφθείτε, θα βρείτε κάτι άλλο να σας ενδιαφέρει.

    Θυμηθείτε, εξ άλλου, πως  μπορεί να είστε και σεις ένας από τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν λάβει μέρος στους διαγωνισμούς μας ή σε εκδηλώσεις μας σ΄ ολόκληρο  τον κόσμο. Θα μας βοηθήσετε στη δημιουργία των ειδικών αναφορών που ετοιμάζουμε για όσους είχαμε την τύχη να μας τιμήσουν με την όποια παρουσία τους.

Εάν δεν μας έχετε γνωρίσει ακόμα θα είναι τιμή για μας αν ενταχθείτε κι εσείς  στα μέλη  (Σωματίου-Δικτύου) «ΦΙΛΩΝΑ» .

Ζητάμε συγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών. Προέρχονται από δημοσιεύσεις των εκδόσεων (ίδε ιστότοπο) "ΦΙΛΩΝΑ". Επίσης, μεταφέρουμε φωτογραφίες των παιδιών που μας έχουν στείλει. Εάν δεν υπάρχουν, θα αναφέρονται μόνο τα ονόματά τους.