Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΠΙΑΝΟΥ 2007

 

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ   ΚΑΤΕΡΙΝΑ,
του Κων/νου και της Λυδίας
Ετών 10
Ωδείο Αθηνών
Διδασκαλία,  κ. Λουκία Φιλιππόνη


Η Κατερίνα ξεκίνησε πιάνο το 2002 σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο Κηφισιάς.
Τον  Οκτώβριο του 2005 έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις στο Ωδείο Αθηνών και κατατάχθηκε στην α’  κατωτέρα στην τάξη της κ. Λ. Φιλιππόνη.
Τον Ιούνιο  του 2006 πήρε το βραβείο αριστούχου σπουδαστή κατωτέρας του Ωδείου και το βραβείο Solfege I. Εφέτος βρίσκεται στην κατωτέρα β΄ και παρακολουθεί και μαθήματα θεωρίας ΙΙ και Solfege II  στην τάξη της κ. Μ. Στρατηγού.
Επίσης συνοδεύει στο πιάνο την παιδική χορωδία του σχολείου της Τοσιτσείου Εκάλης.

 

 

 tsakiri_eirini.jpg

 

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΤΣΑΚΙΡΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΡΑΦΑΕΛΑ    του Μάρκου και της Τσαμπίκας, Ετών 9
« Ωδείο Ρόδου ΚΑΙΤΗ  ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ »
Διδασκαλίακ. ΚαίτηΚαστρουνή
 

       Η Ειρήνη – Ραφαέλα Τσακίρη γεννήθηκε στη Ρόδο. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής – Σύστημα CarlOrff στο Ωδείο Ρόδου με την κ. Καίτη Καστρουνή σε ηλικία 3 1/2  ετών. Μετά από 1 χρόνο παράλληλα παίρνει μαθήματα Πιάνου-Θεωρίας και Solfeg από την ίδια καθηγήτρια. Παρακολούθησε Σεμινάρια Πιάνου με σπουδαίους Καθηγητές και Σολίστ όπως MARCELACRUDELI, A. PORTUGHEIS, L.BOYADJIEVA, H.HEIDSCIK. Τραγουδά soloστην παιδική χορωδία του Ωδείου, μαθαίνει Αγγλικά και Κλασσικό Μπαλέτο.

 mitrousia_elina.jpg    

    Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
   ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ ΕΛΙΝΑ 
του Κωνσταντίνου και της Αιμιλίας
Ετών 10
Ωδείο: Πρωτοπορία 2000
Διδασκαλία κ. Σοφία Ροσμαράκη

Η Ελίνα από 6,5 ετών με ακρόαση από την κ. Ρόζυ Μαστροσάβα, έχει πάρει μέρος στις συναυλίες της χορωδίας των εφήβων της ΕΡΑ, της οποίας είναι ενεργό μέλος. Το πρώτο της σόλο σε ηλικία 10 ετών, ήταν δίπλα στη Φωτεινή Δάρα.Σπουδάζει πιάνο στη β΄προκαταρκτική. Από 4 ετών ασχολείται με μουσικοκινητική αγωγή και από 2,5 ετών παρακολουθεί τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

leontidoy.jpg    

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ
ΛΕΟΝΤΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
 
, του Ευαγγέλου και της Μαρίας
Ετών 9
Μουσική Σχολή Δήμου Βαθέος  Σάμου «ΑΡΜΟΝΙΑ»
Διδασκαλία,  κ. Κοραλία Μπατίστα
 
 

Η Ελισάβετ ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πιάνο 6 ετών στην τάξη της κ. Κοραλίας Μπατίστα στη Μ.Σ. «ΑΡΜΟΝΙΑ», όπου και πήρε ΄Αριστα με Διάκριση τις δυο πρώτες χρονιές των σπουδών της. Στον τρίτο χρόνο πλέον παρακολούθησε το πιανιστικό Σεμινάριο των κ.κ. Μάνεση και Γαρουφαλή στην Αθήνα στις 3-3-2007 και συμμετέχει στο διαγωνισμό του «ΦΙΛΩΝΑ».

mitrou_ioannis.jpg

 

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ     

ΜΗΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ , του Νικολάου και της Καλλιόπης
Ετών  11
Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Αμαρουσίου)
Δέσποινα Γαρδέλη

 

Ο Γιάννoς, γεννήθηκε και διαμένει στην Αθήνα. Είναι μαθητής της Ε΄ τάξης Δημοτικού της Ερασμείου  Ελληνογερμανικής Σχολής.
Ξεκίνησε μαθήματα Πιάνου στο Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Αμαρουσίου, το Σεπτέμβριο του 2003 και έδωσε προαγωγικές εξετάσεις Κατωτέρας το Δεκέμβριο του 2005. Τώρα βρίσκεται στην Β΄ Κατωτέρα του Πιάνου και παρακολουθεί μαθήματα Β΄ θεωρίας.
Είναι ένα παιδί με ταχύτητα αντίληψης, ικανότητα αφομοίωσης και οξύτητα πνεύματος. ΄Εχει εξαιρετικό μουσικό αυτί, πολύ καλή
PrimaVista και μαθαίνει «απ’ έξω» γρήγορα και εύκολα. Διακρίνεται από δίψα για μάθηση και θέληση για εργασία.
Ο όγκος της ύλης, στην οποία  εκπαιδεύτηκε και αφομοίωσε σε ικανοποιητικό βαθμό, είναι αρκετά μεγάλος αν λάβει κανείς υπόψη του το χρόνο που αφιερώθηκε γι’ αυτό το σκοπό και ο οποίος εξοικονομήθηκε από τις άλλες δραστηριότητές του (κολύμπι, καλαθόσφαιρα και ξένες γλώσσες – γερμανικά, αγγλικά)


dermitzaki_eleni.jpg

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΙΩΑΝΝΑ
του Εμμανουήλ και της Ειρήνης
Ετών 12
Διδασκαλία, κ. Ελένη – Ιωάννα Μαλεκάκη   
                    

    
Η Ελένη-Ιωάννα ξεκίνησε μαθήματα μουσικής με φλογέρα στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Σε ηλικία 8 ετών αρχίζει μαθήματα πιάνου με την
Αννα Μαλεκάκη, όπου και συνεχίζει. Παρακολουθεί μαθήματα Α΄αρμονίας και σολφέζ. Είναι μέλος της παιδικής χορωδίας του Δήμου Χανίων, την οποία διευθύνει ο Γιώργος Καλούτσης.

marianna_protopapa.jpg

 

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ   ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  του Αθανασίου και της Καλλιόπης
Ετών  11
Ωδείο: «Αθηνά»
Διδασκαλία κ. Μαρία Βασιλειάδου
 

 

Η Μαριάννα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές το 2002 στο Ωδείο «Αθηνά». Σήμερα φοιτά στη Β΄ Κατωτέρα τάξη. Παράλληλα παρακολουθεί το τμήμα της Β΄ θεωρίας.
΄Εχει συμμετάσχει με επιτυχία σε όλες τις συναυλίες – εκδηλώσεις του Ωδείου και έχει αριστεύσει σε όλες τις εξετάσεις. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

psatha_aikaterini.jpg       

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

ΨΑΘΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Βασιλείου και της Παναγιώτας
Ετών 11
Μουσική Σχολή Σοφίας Παπαδοπούλου
Διδασκαλία, κ. Σοφία Παπαδοπούλου
 

  Η Κατερίνα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοιτά στο Β’ Δημοτικό Διαβατών Θεσσαλονίκης. Οι σπουδές της στο πιάνο ξεκίνησαν το 2003 στη μουσική Σχολή Σοφίας Παπαδοπούλου, με καθηγήτρια τη Σοφία Παπαδοπούλου, όπου και συνεχίζονται.  Με συστηματική μελέτη έφτασε στο επίπεδο Β΄ κατωτέρας πιάνου ενώ βρίσκεται στη Γ΄ θεωρία και σολφέζ.  Πήρε μέρος σε όλες τις συναυλίες της σχολής της σε έργα σολίστ, σε έργα μουσικής δωματίου (βιολί, κιθάρα, κλαρινέτο) καθώς και στη χορωδία της σχολής, ως χορωδιακό μέλος.

 

Γ΄  ΕΠΑΙΝΟΣ

   ΦΕΤΣΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, του Ευαγγέλου και της Ελένης
Ετών  11
Ωδείο Μ. Κόψα
Διδασκαλία,  κ. Νέλλη Σταχοσίδου

 

Ο   Ο Δημήτρης γεννήθηκε και κατοικεί στην Κομοτηνή. Φοιτά στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Οι  απποδόσεις  σε όλες τις σχολικές χρονιές είναι άριστες. Ταταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα Αγγλικών, Γερμανικών και Κομπιούτερ. Σε ηλικία 5 ετών εντάσσεται στην Μουσική Προπαιδεία (2001-2003).
202003-2004 συνεχίζει στην Α΄προκαταρκτική και προάγεται στην επόμενη τάξη με βαθμό ΄ΑΑριστα (10).

2004-2005  φοιτά στη Β΄ προκαταρκτική και προάγεται στην επόμενη τάξη επίσης με βαβαθμό ΄Αριστα (10).Σήμερα βρίσκεται στη Β΄ Κατωτέρα.
Παράλληλα παρακολούθησε Α και Β θεωρία και Α και Β σολφέζ προαγόμενος στις επόμενες τάξεις με βαθμό ΄Αριστα (10).
Συμμετείχε σε δύο (2) συναυλίες πιάνου, που διοργάνωσε το Ωδείο του  κατά τις σχολικές χρονιές 2005-2006.
  

 

 

 

 


Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
του Νικολάου και της Αικατερίνης
Ετών 13

Διδασκαλία: κ. Δόμνα Ευνουχίδου

Καλλιτεχνικές ενασχολήσεις

Ο Δημήτρης γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Φλώρινα. Τον Οκτώβριο του 2001 γράφτηκε στην τάξη πιάνου της Φερονίκης Παπαϊωάννου-Σπανοπούλου που λειτουργούσε στον φιλεκπαιδευτικό σύλλογο της Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», όπου φοίτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2003. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας και κατατάχθηκε στην Α΄ Kατωτέρα. Στο Ωδείο φοίτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2006, με καθηγήτρια την κ. Χαρά Κατσαρού.
Από το καλοκαίρι του 2006 παρακολουθεί μαθήματα πιάνου κατ΄οίκον με την κ. Δόμνα Ευνουχίδου και μαθήματα μουσικής δωματίου με την βιολονίστα κ. Ντάνη Δοσίου.
Τον Απρίλιο του 2004, o Δημήτρης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον 28ο Πανελλήνιο διαγωνισμό «Ταλέντα – Βραβεία ΦΙΛΩΝΑ».
Τον Ιούλιο του 2005 παρακολούθησε τα « Α΄ Δούμπεια Μουσικά Σεμινάρια» στη Βλάστη Κοζάνης με την κ. Anne Borg καθηγήτρια πιάνου στο Saarbrucken  της Γερμανίας.
Το Δεκέμβριο του 2005 ερμήνευσε κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ, στη Φλώρινα, με την Κρατική ορχήστρα του Βίντιν της Βουλγαρίας.
Τον Ιούλιο του 2006 παρακολούθησε τα ίδια παραπάνω  σεμινάρια με τον Ιταλό καθηγητή πιάνου Emilio Aversano.
Τον Αύγουστο του 2006 παρακολούθησε επί διήμερο το σεμινάριο «θερινή Μουσική Ακαδημία» του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης, που πραγματοποιήθηκε στην ΄Αφυτο της Χαλκιδικής, με καθηγητές τον  Παύλο Δημητριάδη, την Micki Itoh  και την κ. Δόμνα Ευνουχίδου.

 

 

 

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2300

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1982

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1729

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα