Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ 2007

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
του Νικολάου και της Αικατερίνης
Ετών 13

Διδασκαλία: κ. Δόμνα Ευνουχίδου

Καλλιτεχνικές ενασχολήσεις

Ο Δημήτρης γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Φλώρινα. Τον Οκτώβριο του 2001 γράφτηκε στην τάξη πιάνου της Φερονίκης Παπαϊωάννου-Σπανοπούλου που λειτουργούσε στον φιλεκπαιδευτικό σύλλογο της Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», όπου φοίτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2003. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας και κατατάχθηκε στην Α΄ Kατωτέρα. Στο Ωδείο φοίτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2006, με καθηγήτρια την κ. Χαρά Κατσαρού.
Από το καλοκαίρι του 2006 παρακολουθεί μαθήματα πιάνου κατ΄οίκον με την κ. Δόμνα Ευνουχίδου και μαθήματα μουσικής δωματίου με την βιολονίστα κ. Ντάνη Δοσίου.
Τον Απρίλιο του 2004, o Δημήτρης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον 28ο Πανελλήνιο διαγωνισμό «Ταλέντα – Βραβεία ΦΙΛΩΝΑ».
Τον Ιούλιο του 2005 παρακολούθησε τα « Α΄ Δούμπεια Μουσικά Σεμινάρια» στη Βλάστη Κοζάνης με την κ. Anne Borg καθηγήτρια πιάνου στο Saarbrucken  της Γερμανίας.
Το Δεκέμβριο του 2005 ερμήνευσε κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ, στη Φλώρινα, με την Κρατική ορχήστρα του Βίντιν της Βουλγαρίας.
Τον Ιούλιο του 2006 παρακολούθησε τα ίδια παραπάνω  σεμινάρια με τον Ιταλό καθηγητή πιάνου Emilio Aversano.
Τον Αύγουστο του 2006 παρακολούθησε επί διήμερο το σεμινάριο «θερινή Μουσική Ακαδημία» του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης, που πραγματοποιήθηκε στην ΄Αφυτο της Χαλκιδικής, με καθηγητές τον  Παύλο Δημητριάδη, την Micki Itoh  και την κ. Δόμνα Ευνουχίδου.

simoni.jpg

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΑΡΓΥΡΟ  ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΣΙΜΟΝΙΔΟΥ ΛΙΑ
του Αρχιμήδη και της Αριάδνης
Ετών 15
Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία κ. Μαρία Στεφανίδου
 

     Η Λία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με καθηγήτρια την ΄Ολγα Τζομιάδου. Από το 2004 συνεχίζει τις σπουδές της στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την  Μαρία Στεφανίδου.Είναι μαθήτρια της Γ΄ Μέσης και παρακολουθεί μαθήματα Αρμονίας, Σολφέζ, Ιστορίας και συμμετέχει στην Ειδική Παιδική Χορωδία. Το 2005 συμμετείχε στο Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Τοσκάνης.

 

 

apostolo.jpg       

Γ΄ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

  ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ  ΘΕΟΔΩΡΑ του Λάμπρου και της Παναγιώτας
   

Ετών 10
Ωδείο, Μουσικοί Ορίζοντες Ρόδου
Διδασκαλία κ. Νεκταρία Κασιώτη
 

 
Η Δώρα γεννήθηκε στη Ρόδο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών με τη θεία της Νεκταρία Κασιώτη.
Το 2004  έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της ΧΟΝ όπου και πήρε πρώτο βραβείο στην πρώτη κατηγορία.
Την άνοιξη του 2005 παίρνει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Π.Π.Κ. «Ο ΦΙΛΩΝ», όπου και λαμβάνει το πρώτο βραβείο στην πρώτη κατηγορία. Της απενεμήθη και το ειδικό βραβείο για τον περισσότερα υποσχόμενο διαγωνιζόμενο που ήταν ένα πιάνο ΥΑΜΑΗΑ.
Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς παίρνει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου KONZERTEUM στην πρώτη κατηγορία από όπου και λαμβάνει το τρίτο βραβείο.
      Είναι μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού.

katirtzidoy.jpg    Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
   

ΚΑΤΙΡΤΖΙΔΟΥ  ΙΩΑΝΝΑ, του Δημητρίου και της
Ετών  16
Διδασκαλία κ. Λίτσα Αντύπα
 
 

 
Η Ιωάννα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τα μαθήματα του πιάνου σε ηλικία 8 ετών στη μουσική σχολή «ΤΟΜΠΑΖΗΣ» στο Ωραιόκαστρο  Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεχίζει τις σπουδές της υπό την διδασκαλία της καθηγήτριας Ευαγγελίας Αντύπα. Παράλληλα σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης. Συμμετέχει στη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης και παίρνει μέρος  σε όλες τις εκδηλώσεις. Είναι μαθήτρια της Α΄ τάξης Λυκείου και σπουδάζει την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα

mari.jpg

  • ΤΣΙΛΙΒΑΚΟΥ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ, του Εμμαμουήλ και της  Παρασκευής

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

Ετών 13
Ωδείο : Ρωμανός ο Μελωδός
Διδασκαλία, κ. Αγάθη Λεϊμονή
 


 Η Δέσποινα (Πέννυ) γεννήθηκεστην Αθήνα. ΄Αρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών με την καθηγήτρια κ. Χριστίνα Καλογεροπούλου και συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο «Ρωμανός ο Μελωδός» με καθηγήτρια την κ. Αγαθή Λεϊμονή.
΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους διακεκριμένους πιανίστες  ConstantineGanev, JuliaGaneva, JennyZaharieva, JokutMihailovic, FulvioTurissini & RaquelBoldorini.
To έτος 2005 απέσπασε το Α΄ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. ενώ το καλοκαίρι του 2006 συμμετείχε στο ΙnternationalPianomeeting  στο  SanDanieleDelFriuli της Ιταλίας όπου και έλαβε ειδικό βραβείο νεότερης διαγωνιζομένης.

leontidou.jpg  

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ 

  • ΛΕΟΝΤΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
  • του Ευαγγέλου και της Μαρίας, Ετών  12

Μουσική Σχολή Δήμου Βαθέος Σάμου «ΑΡΜΟΝΙΑ»
Διδασκαλία, κ. Κοραλία Μπατίστα
 
  Η Σταματία έκανε την πρώτη επαφή της με τη Μουσική σε ηλικία 4 ετών στην τάξη Μουσικοκινητικής της κ. Καρολίας Μπατίστα στη Μουσική Σχολή Δήμου Βαθέος «ΑΡΜΟΝΙΑ».
Τις  σπουδές της στο πιάνο ξεκίνησε 6 ετών στην τάξη της κ. Μπατίστα για 2 χρόνια και κατόπιν στην τάξη της κ. Ελευθερίας Ζουρίδου στην ίδια Σχολή. Ξαναγυρνώντας στην τάξη της κ. Μπατίστα στον έκτο πια χρόνο των σπουδών της και αφού διακρίθηκε όλα αυτά τα χρόνια για την επιμέλεια και την επίδοσή της, παρακολούθησε το Πιανιστικό Σεμινάριο των κ.κ. Μάνεση και Γαρουφαλή στην Αθήνα στις 3  Μαρτίου 2007 και συμμετέχει στον διαγωνισμό του «ΦΙΛΩΝΑ».
Παράλληλα ολοκληρώνει το 2007 τη θεωρία και το Σολφέζ με ΄Αριστα.