ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΙΑΝΟΥ 2007

 

Δ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


danez.jpg

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

   του Βασιλείου και της Δέσποινας
      Ετών 16
     Ελληνικό Ωδείο
     Διδασκαλία, κ. Αγάθη Λεϊμονή

 
 O   Κωνσταντίνος  Δεστούνης,  γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14-2-1991. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών και τον Ιανουάριο του 2007 πήρε το Πτυχίο Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης και Υψηλή Τιμητική Διάκριση. Συνεχίζει τις σπουδές του στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ για Δίπλωμα Πιάνου στην τάξη της κ. Αγάθης Λεϊμονή. Παράλληλα είναι μαθητής στη ScholaCantorum του Παρισιού στον κύκλο σπουδών CycledeConcert που αποτελεί τον ανώτερο κύκλο σπουδών της σχολής, όπου εισήχθη κατόπιν κατακτηρίων εξετάσεων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους διακεκριμένους καθηγητές:

Άρη Γαρουφαλή, Γεώργιο Μάνεση, KonstantinGanev, JuliaGaneva, JennyZaharieva, AlainLefevre, LiliaBojadjieva, EricHeidiseek, StellaDimitrova, JokutMihailovic, RaquelBoldorini, FulvioTurissini, NicolasZumbro.

Συμμετοχές και διακρίσεις του:

   Τον Ιανουάριο του 2008 κέρδισε την υποτροφία της YAMAHAMusicFoundation στην Ελλάδα κατόπιν διαγωνισμού. ·        
 
Α΄ Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό του Υ.Π.Ε.Π.Θ. (2006) ·        
 
Α΄  Βραβείο – Αριστείο και χρυσό μετάλλιο στον 21ο και 22ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν.  ( 2006  &  2007 )
·        
 
Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον 31ο  Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  ΦΙΛΩΝΑ  (2007 – Δ΄ Κατηγορία) ·         
 
Β΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό MusicandEarth στη Σόφια Βουλγαρίας  (  2006  )
·       
 
Β΄  Βραβείο στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό KONZERTEUM όπου απέσπασε και το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ του καλύτερου Έλληνα διαγωνιζόμενου  ( 2006 )·         
  Γ
΄ Βραβείο  στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό SEILER (2006)

·          Βραβείο  Κοινού και Βραβείο Επιτροπής  στο 2Ο  και 3ο  αντίστοιχα InternationalPianomeeting στο SanDanieledelFriuli της Ιταλίας  ( 2006 & 2007 )        Ρεσιτάλ πιάνου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα  όπου του απενεμήθη το χρυσό μετάλλιο της  UNESCO ( Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ) , στο 19ο διεθνές φεστιβάλ Πορτοχελίου και συμμετοχή στη συναυλία  Ελληνοαρμενικής  φιλίας   ( 2007 ). Είναι τελειόφοιτος του ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ και συνεχίζει τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά με τον κ. Γιώργο Αραβίδη. Επίσης ασχολείται με την σύνθεση: έχει γράψει έργα για solo πιάνο, γιαoρχήστρα και κονσέρτο για πιάνο.

 

kostas.jpg

 

      Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

·                     ΠΑΠΠΕΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

του Χρήστου, ετών 16
    
  
Εθνικό Ωδείο
  
Διδασκαλία, κ. ΄Ελενα Μουζάλα


     Ο    Κωνσταντίνος , είναι μαθητής της Α΄ Λυκείου του Κολεγίου Αθηνών.
Σε ηλικία 4 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο και σήμερα είναι μαθητής στην τάξη Διπλώματος της διεθνούς φήμης σολίστ κ. Ελένης Μουζάλα. Παράλληλα, παρακολουθεί το Α΄ έτος Αντίστιξης με καθηγήτρια την κ. Στέλλα Μακρυγιάννη στο Εθνικό Αθηνών.
Τον Ιούνιο του 2006 πήρε πτυχίο Αρμονίας με άριστα και τον Ιανουάριο του 2007 πέρασε τις εξετάσεις Δεξιοτεχνίας Πιάνου με άριστα Παμψηφεί και Διάκριση.΄Εχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς πιάνου και τις παρακάτω διακρίσεις.

 

Α΄ Βραβείο εκτός συναγωνισμού και τη διάκριση του καλλίτερου πιανίστα του διαγωνισμού με τη μεγαλύτερη βαθμολογία 19,6 από τους 127 διαγωνιζόμενους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. (Μάιος 1998)
Α΄ Βραβείο ΄Αριστης Επίδοσης στο διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου «Ο ΦΙΛΩΝ» (Μάιος 1998)
Α΄ Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Δεκέμβριος 1999)
΄Ηταν η πρώτη φορά που ΄Ελληνας πιανίστας απέσπασε το πρώτο βραβείο στον παραπάνω διαγωνισμό.
Α΄ Βραβείο στην Α΄ Κατηγορία με βαθμό 96/100 στον 24ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στην Agropoli (Salerno) Ιταλίας (Οκτώβριος 2001).
Α΄ Βραβείο στην Α΄ Κατηγορία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πιάνου του Υπουργείου Παιδείας (Ιανουάριος 2004).
΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής και ερμηνείας με μεγάλους ΄Ελληνες και ξένους πιανίστες όπως τη Βίνια Τσόπελα, τον PaulBaduraSkoda,  τον  DanielePetralia, τον GiovanniCultrera.
Συμμετείχε ενεργά στα μαθήματα της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα τα τελευταία τρία χρόνια  όπου δίδαξαν οι πιανίστες Λάμπης Βασιλειάδης, Ελένη Μουζάλα, MaximMogilewsky   και SvetlanaSmolina.
Τον Ιανουάριο του 2006 επελέγη να παρακολουθήσει  MasterClass  για νέους πιανίστες της Μεσογείου στη Σικελία με καθηγητές τους  MaestroPieroRattalino και MaestroMicheleRossetti.
   ΄Εχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες σε διάφορες αίθουσες με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές και έχει αποσπάσει θερμές κριτικές για την ερμηνεία και για το «απόλυτο» μουσικό αυτί του.
    Για τις παραπάνω διακρίσεις και εμφανίσεις του έχει τιμηθεί από επιφανείς πολιτικούς και ανθρώπους των γραμμάτων όπως τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον αείμνηστο Αντώνη Σαμαράκη και την Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου. ΄Εχει ακόμη τιμηθεί από μη κερδοσκοπικούς συλλόγους όπως το Σύλλογο Αποφοίτων Κολεγίου Αθηνών, τους Ροταριανούς Ομίλους (Χαλανδρίου και Κηφισιάς – Πολιτείας) και τον Αθλητικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας.
Αγαπημένα του χόμπυ το σκάκι, ο αθλητισμός (τένις, μπάσκετ, κολύμβηση) αλλά και τα Μαθηματικά. ΄Εχει αποσπάσει διακρίσεις σε Διαγωνισμούς της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας, το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ο «Ευκλείδης» τα έτη 2005, 2006 και 2007 καθώς και το Γ΄ Βραβείο στην Ελληνική Ολυμπιάδα  Μαθηματικών «Αρχιμήδης» του 2007.

 


Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

aleks.jpg

 

 

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 

του Αθανασίου και της Ελένης
Ετών 16
Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης
Διδασκαλία, κ. Λίτσα Αντύπα

      Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοιτά στο 3ο έτος Ειδικό Αρμονίας. Πήρε μέρος στο Διαγωνισμό του «ΦΙΛΩΝΑ» αποσπώντας τον Α΄΄Επαινο, καθώς και στο  Μουσικό διαγωνισμό  της Χ.Ο.Ν., όπου διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο στο επίπεδο της Μέσης.
Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.