ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥ 2014 : Γ΄ & Δ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

1.  Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

& ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ

500 Ε

στον

 * Σ Ε Λ Ε Μ Ι Δ Η Σ   Α Ν Τ Ω Ν Ι Ο Σ

 

ΣΕΛΕΜΙΔΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ Α Βραβείο Γ Κατ. 2014 filonas.gr

  του Ιωάννη και της Μαρίας
Ετών 20
Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία: κ. Δόμνα Ευνουχίδου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
J.S.Bach: Πρελούδιο και φούγκα σε ντο ελάσσονα (2ο τεύχος) ΒWV 871
F. Chopin: Mπαλάντα σε σολ ελάσσονα έργο 23 αρ. 1
Α. Scriabin: Σπουδή σε ρε δίεση ελάσσονα έργο 8 αρ. 12
L. v. Beethoven: Σονάτα για πιάνο αρ. 31 σε λα ύφεση μείζονα, έργο 110, I. Moderato cantabile molto espressivo
Γ. Κωνταντινίδης: Ελληνικoί Νησιώτικοι Χοροί, αρ. 1 και αρ. 5

 

 Ο Αντώνης Σελεμίδης γεννήθηκε στη Φλώρινα.

΄Αρχισε πιάνο το 2002, σε ηλικία 9 ετών στο Ωδείο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας. Σήμερα ετοιμάζει το δίπλωμά του στην τάξη της κ. Δόμνας Ευνουχίδου (Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης).

Για το έτος 2010-2011 κέρδισε υποτροφία ωδειακών σπουδών με τη χορηγία της οικογένειας Γ. Π. Λιβανού στο πλαίσιο του προγράμματος Δράση Εκτός ΄Εδρας 2009-2010 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού και ως συνέχεία του, το καλοκαίρι του 2012 συμμετείχε στο Art Campus - Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Μουσικής».

Παρακολούθησε Master class πιάνου με την κ. Anna Fedorova και επελέγη, μετά από ακρόαση, να συμπράξει με την Camerata Junior, ως Σολίστ.

Συμμετείχε με επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2011, στις οποίες και αρίστευσε στα Ειδικά Μαθήματα Αρμονίας και Dictee και από το Σεπτέμβριο του 2011 είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, στην τάξη ειδίκευσης πιάνου με καθηγητή τον κ. Θεόδωρο Τζαβανάκη (ακ. Έτος 2011-12) και από το Σεπτέμβριο του 2012 με καθηγητή τον κ. Ινγκόρ Πέτριν.

΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Anna Borge, Borislava Taneva, Kατερίνα Σακκέτα, Τaquina Adami, τον Prof.Hamish Milne και τον Daniele Petralia. Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε σεμινάρια στην ακαδημία της Musicalta στο Rouffach της Γαλλίας με καθηγητή το Στέφανο Θωμόπουλο.

 Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

στην

ΕΛΕΝΗ  ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ

ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ ΕΛΕΝΗ ΒΒΡΑΒΕΙΟ ΓΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   2014   filonas.gr

του Κωνσταντίνου και της Αιμιλίας
Ετών 16 .
Ωδείο Αθηνών
Διδασκαλία κ. Ντόρα Μπακοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

J.S.Bach: Πρελούδιο και φούγκα σε μιd ελάσσονα
F.Chopin: Étude op. 10 no 3 σε μι μείζονα (tristesse)
L. v. Beethoven: Σονάτα nο. 9 σε μι μείζονα Ι. Allegro
F. Mendelssohn.Variations serieuses, op.54
Γ. Κωνσταντινίδης: Ελληνικοί Νησιώτικοι Χοροί, αρ. 1 και αρ. 5


       Η Ελένη Μητρούσια γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1997. Είναι μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου του Πειραματικού Μουσικού Λυκείου Παλλήνης. Σε ηλικία 7 ετών έγινε ενεργό μέλος της χορωδίας εφήβων υπό την διεύθυνση της κ. Ρόζυς Μαστροσάββας.΄Εκτοτε έχει τραγουδήσει ως χορωδός στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Το 2008 τιμήθηκαν με χρυσό μετάλλιο στην παγκόσμια ολυμπιάδα χορωδιών στο Gratz της Αυστραλίας.
Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της ως μαθήτρια της κ. Σοφίας Ροσμαράκη στο κλασικό πιάνο. Την επόμενη χρονιά (2007) της απονεμήθηκε Γ΄ Βραβείο και Χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό Ταλέντα - Βραβεία «ΦΙΛΩΝΑ». Το 2009 απέσπασε ασημένιο μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου «Μοζαρτ» στην Ιταλία.              

Το 2012 τιμήθηκε με βραβείο και χρηματικό έπαθλο «Μάριος Τόκας» ως απόφοιτος του πειραματικού μουσικού Γυμνασίου με τις υψηλότερες επιδόσεις σε μαθήματα μουσικής και γενικής παιδείας.        

Οι σπουδές της στο πιάνο συνεχίζονται μέχρι σήμερα με την κ. Ντόρα Μπακοπούλου στο Ωδείο Αθηνών στη Β΄ Ανωτέρα σχολή και την κ. Λιάνα Χαραλαμπίδου στο Μουσικό Λύκειο. Τον Ιούλιο του 2013 παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού με την σοπράνο Marina Krilovici. Toν Ιανουάριο του 2014 απέσπασε πτυχίο αρμονίας με ΄Αριστα υπό τη διδασκαλία του κ. Δημήτρη Λιώνη στο Παναρμόνιο Ωδείο.Α΄ Ε Π Α Ν Ο Σ

Ν Ι Κ Η Τ Ι Δ Ο Υ    Μ Α Ρ Ι Α

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ Α Επαινος  Γ.Κατηγ.2014 filonas.gr

του Χρυσόστομου και της Αικατερίνης

Ετών 22

Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Διδασκαλία: κ. Λέττη Παππά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Bach: Prelude and fugue in B flat major BWV 866
Rachmaninoff :Étude- tableaux op. 33 nr.4
Beethoven:Sonata op. 109 , I. Vivace , ma non troppo - Adagio espressivo Chopin: Scherzo op. 31 nr. 2
Κωνσταντινίδη: Ελληνικοί Νησιώτικοι Χοροί αρ. 1 και αρ. 5

Η Μαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε το Πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης με καθηγητή τον κ. Τσεπενέκα. Το 2007 πήρε Πτυχίο Αρμονίας από το ίδιο Ωδείο.

Από το 2010 έως και σήμερα φοιτά στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Λ. Παππά. Βρίσκεται στην Γ΄ Ανωτέρα (τάξη διπλώματος) και τον Ιούνιο του 2014 ετοιμάζει το δίπλωμά της. Τα δυο τελευταία χρόνια, μέσω εσωτερικού διαγωνισμού, αποτελεί υπότροφος του Ωδείου (Οκτώβριος 2012 και 2013).
Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (2013) και παράλληλα με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο έχει συμπράξει ως έκτακτο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Α.Π.Θ. με αρχιμουσικό τον Δ. Δημόπουλο (2010-2012). ‘ Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους: Χ. Νούλη, Γ-Ε Λαζαρίδη, Ε. Αλακιοζίδου, Α. Consales, Μ. Αστεριάδου, J. Cho, Δ. Τουφεξή, Β. Βαρβαρέσο. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τον ετήσιο κύκλο Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης με υπεύθυνες τις Π. Λιάτσου και Χ. Παπανικολάου (2011-2012).

΄Εχει αποσπάσει διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (Ιούλιος 12 και Μάϊος 13).΄Εχει εμφανιστεί σε συναυλίες τάξεων πιάνου, σε συναυλίες σεμιναρίων, σε συνέδρια (Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer) και σε εκδηλώσεις (Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης), στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2012), σε συναυλίες μουσικής δωματίου συνοδεύοντας τάξεις πνευστών, βιολιού και μονωδίας και σε Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών. Τέλος, έχει συμμετάσχει στο διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Kutztown University of Pennsylvania στις Η.Π.Α.(Ιούνιος 2013).


Δ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΑΡΓΥΡΟ  ΜΕΤΑΛΛΙΟ

στην

Τ Ζ Ε Λ Η Σ Ι    Μ Υ Ρ Τ Ω

ΤΖΕΛΙΣΙ

του Μάρκου και της Θεοδώρας Καλογεροπούλου
   Ετών 21
Διδασκαλία κ. Διονύσης Μαλλούχος

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1.
J.S.Bach: Partita 1 (Praeludium, Allemande, Gigue)
2. F. Chopin: Ballade n. 1 op.23
3. F. Chopin: Etude op. 10 n. 5
4. S. Prokofiev: Sonata n. 3 op. 28

Η Μυρτώ, είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου και πτυχίου  Αρμονίας.

 

Συμμετέχει σε συγκροτήματα μοντέρνας μουσικής.

Συνοδεία τάξης κοντραμπάσου.

Β΄΄Επαινος στο μουσικό διαγωνισμό DionysiaTrust 2013

 


*

 

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2298

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1971

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1723

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα