ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΛΑΣΗ - ΠΙΑΝΟ

 

kolasi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – ΒΙΚΤΩΡΙΑ – ΜΙΧΑΕΛΑ, του Βύρωνα και της Βικτώριας Ετών 11


Εθνικό Ωδείο, Χ. Καλομοίρη

Διδασκαλία, κ. Βικτωρία Βούρτση

 

Η  Μαργαρίτα  Κολάση – Βούρτση γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια.

Από ηλικία πέντε ετών σπουδάζει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο  με καθηγήτρια τη μητέρα της Βικτώρια Βούρτση και σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο της Β΄ Μέσης. Παράλληλα σπουδάζει βιολοντσέλο στην τάξη της Όλγας Μπακμανίδη και βιολί στη τάξη της Λουντμίλλα Λιμόραβα.


Το 2006  λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο και Πανκύπριο Διαγωνισμό  «Ταλέντα – Βραβεία Φίλωνα» και αποσπά το Α΄ Βραβείο και χρυσό Μετάλλιο για την Α΄ Κατηγορία  Την ίδια χρονιά παίζει στον διεθνή διαγωνισμό με θέμα «Μουσική και Γή» στη Σόφια (Βουλγαρία) όπου τιμάται με ειδικό Βραβείο εξαιρετικά ταλαντούχου παιδιού. Το 2007 στον πανελλήνιο Διαγωνισμό ΧΟΝ, της απονέμεται το Α΄ Βραβείο, Αριστείο και χρυσό μετάλλιο  καθώς και το μετάλλιο της UNESCO. Έτυχε δε της υψηλότερης βαθμολογίας που δόθηκε σε διαγωνιζόμενο (20).

Έχει παίξει σε πολλές συναυλίες του Εθνικού Ωδείου (πιάνο και βιολοντσέλο). Επίσης έπαιξε σε συναυλίες διοργανωμένες από το Ωδείο Ι. Συγγελάκη, στο πλαίσιο των σεμιναρίων του πιανίστα και μαέστρου Δ.Τουφεξή, καθώς και στο Ωδείο «Μάντζαρος».


Το Ιανουάριο  2007 συμμετείχε στη μεγάλη εκδήλωση του Εθνικού Ωδείου για τον εορτασμό των 80 χρόνων του, στο Μουσείο Μπενάκη  (πιάνο και τσέλο) όπου ερμήνευσε έργα Μ. Καλομοίρη.

Επίσης, το καλοκαίρι συμμετείχε σε συναυλία σπουδαστών  στην Θερινή Ακαδημία του Κρατικού Ωδείου Β. Ελλάδος, στην Άφυτο Χαλκιδικής.

Από τον διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) κ. Μ. Μιχαηλίδη προτείνεται η συμμετοχή της στην συναυλία εγκαινίων της νέας αίθουσας δοκιμών της ΚΟΘ όπου αποθεώνεται ερμηνεύοντας  κοντσέρτο Mozart KV414 με αρχιμουσικό τον Andrea Pestαlozza. Ως βραβευθείσα στη θερινή Ακαδημία της Αφύτου συμμετέχει στην εναρκτήρια συναυλία «Με τα Φτερά της Μουσικής» διοργανωμένη από το Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος.

Μία εμφάνισή της στην τηλεόραση σημείωσε μεγάλη επιτυχία.


Τον Μάρτιο του 2008 στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό «Απόλλων» (Unesco N. Πειραιά και Νήσων) απέσπασε το 1ο Βραβείο στην Α΄ Κατηγορία (έως 16 ετών ).

Το 2007 παρακολούθησε Σεμινάρια των  ΄Αρη Γαρουφαλή και Γιώργου Μάνεση.

Είναι μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού στο Α΄ Δημόσιο Σχολείο Ν. Ψυχικού ενώ παράλληλα σπουδάζει Αγγλικά, Γερμανικά  και Γαλλικά.

 

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2297

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1971

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1723

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα