ΠΑΠΠΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

  kostas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Κωνσταντίνος Παππέλης, είναι μαθητής της Α΄ Λυκείου του Κολεγίου Αθηνών. (έτος 2007)
Σε ηλικία 4 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο και σήμερα είναι μαθητής στην τάξη Διπλώματος της διεθνούς φήμης σολίστ κ. Ελένης Μουζάλα.
Παράλληλα, παρακολουθεί το Α΄ έτος Αντίστιξης με καθηγήτρια την κ. Στέλλα Μακρυγιάννη στο Εθνικό Αθηνών.
Τον Ιούνιο του 2006 πήρε πτυχίο Αρμονίας με άριστα και τον Ιανουάριο του 2007 πέρασε τις εξετάσεις Δεξιοτεχνίας Πιάνου με άριστα Παμψηφεί και Διάκριση.
΄Εχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς πιάνου και τις παρακάτω διακρίσεις.
Α΄ Βραβείο εκτός συναγωνισμού και τη διάκριση του καλλίτερου πιανίστα του διαγωνισμού με τη μεγαλύτερη βαθμολογία 19,6 από τους 127 διαγωνιζόμενους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. (Μάιος 1998)
Α΄ Βραβείο ΄Αριστης Επίδοσης στο διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου «Ο ΦΙΛΩΝ» (Μάιος 1998)
Α΄ Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Δεκέμβριος 1999)
΄Ηταν η πρώτη φορά που ΄Ελληνας πιανίστας απέσπασε το πρώτο βραβείο στον παραπάνω διαγωνισμό.
Α΄ Βραβείο στην Α΄ Κατηγορία με βαθμό 96/100 στον 24ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στην Agropoli (Salerno) Ιταλίας (Οκτώβριος 2001).
Α΄ Βραβείο στην Α΄ Κατηγορία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πιάνου του Υπουργείου Παιδείας (Ιανουάριος 2004).
΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής και ερμηνείας με μεγάλους ΄Ελληνες και ξένους πιανίστες όπως τη Βίνια Τσόπελα, τον Paul Badura Skoda,  τον  Daniele Petralia, τον Giovanni Cultrera.
Συμμετείχε ενεργά στα μαθήματα της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα τα τελευταία τρία χρόνια  όπου δίδαξαν οι πιανίστες Λάμπης Βασιλειάδης, Ελένη Μουζάλα, Maxim Mogilewsky   και Svetlana Smolina.
Τον Ιανουάριο του 2006 επελέγη να παρακολουθήσει  Master Class  για νέους πιανίστες της Μεσογείου στη Σικελία με καθηγητές τους  Maestro Piero Rattalino και Maestro Michele Rossetti.
   ΄Εχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες σε διάφορες αίθουσες με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές και έχει αποσπάσει θερμές κριτικές για την ερμηνεία και για το «απόλυτο» μουσικό αυτί του.
    Για τις παραπάνω διακρίσεις και εμφανίσεις του έχει τιμηθεί από επιφανείς πολιτικούς και ανθρώπους των γραμμάτων όπως τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον αείμνηστο Αντώνη Σαμαράκη και την Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου. ΄Εχει ακόμη τιμηθεί από μη κερδοσκοπικούς συλλόγους όπως το Σύλλογο Αποφοίτων Κολεγίου Αθηνών, τους Ροταριανούς Ομίλους (Χαλανδρίου και Κηφισιάς – Πολιτείας) και τον Αθλητικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας.
Αγαπημένα του χόμπυ το σκάκι, ο αθλητισμός (τένις, μπάσκετ, κολύμβηση) αλλά και τα Μαθηματικά. ΄Εχει αποσπάσει διακρίσεις σε Διαγωνισμούς της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας, το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ο «Ευκλείδης» τα έτη 2005, 2006 και 2007 καθώς και το Γ΄ Βραβείο στην Ελληνική Ολυμπιάδα  Μαθηματικών «Αρχιμήδης» του 2007. 

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2314

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1995

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1738

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα