ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ - ΠΙΑΝΙΣΤΑ

 

sratigou maria

ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
          ΠΙΑΝΙΣΤΑ
        ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο. Μαθήτευσε κοντά στον Χρίστο Παπαγεωργίου και φοίτησε με την Αλίκη Βατικιώτη στο Ωδείο Αθηνών, απ’όπου πήρε το Δίπλωμα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Ά Βραβείο Παμψηφεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της στο Ωδείο Αθηνών τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις για τις επιδόσεις της τόσο στο πιάνο όσο και στη Μουσική Δωματίου με καθηγητή τον Τάτση Αποστολίδη.

Φοίτησε στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών πιάνου στη RoyalScottishAcademyofMusicandDrama(RSAMD) της Γλασκώβης με καθηγητές τους JonathanPlowright (2007-2008, PostgraduateDiplomainPerformancewithDistinction), και, ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, με τον FaliPavri (MasterofMusic,2008-2009), ενώ το 2010 της απονεμήθηκε το PostgraduateDiplomainAdvancedAccompanimentwithDistinction. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου μεταξύ άλλων και με τους:BernardRingeissen, YontySolomon, StevenOsborne, MartinoTirimo, D.Kopylov,και LiliaBojadjieva, και μαθήματα κοντά στην διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.

     Το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Ελένης Μυκονίου από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο μεταξύ των σπουδαστών Πιάνου της RSAMD στον Διαγωνισμό JockHoldenMemorialMozartPrize(Νοέμβριος 2008) και τη δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό Governor’sRecitalPrize(HighlyCommended - 1η θέση μεταξύ των σπουδαστών Πιάνου – Μάρτιος 2010) . Επίσης τιμήθηκε με τα πρώτα βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ. Ο. Ν. (Απρίλιος 2012), συνοδευόμενο από μια χορηγία για τη διοργάνωση μιας συναυλίας από το AN-ArtArtistry, στον ΄Δ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών που διοργανώνει ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου (Οκτώβριος 2007) και στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Πιάνου Ταλέντα-Βραβεία «Φίλωνα» το 2004 με χρηματικό έπαθλο για εξαίρετη ερμηνεία στη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη. Τέλος, απέσπασε το 5ο Βραβείο στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου «Konzerteum» 1996.

Διακρίθηκε δύο φορές κατόπιν ακρόασης μεταξύ των σπουδαστών του τμήματος Πιάνου της RSAMD, προκειμένου να συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας. Έχει, επίσης, εμφανιστεί ως σολίστ με την OrchestraFilarmonicadiStato ‘MihailJora’ diBacau, υπό τη διεύθυνση του OvidiuBalan.

Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, αριστούχος διπλωματούχος Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής μουσικής και πτυχιούχος Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και διάκριση (τάξη Περικλή Κούκου) από το Ωδείον Αθηνών. Έχει σπουδάσει Μονωδία με τον τενόρο Σταμάτη Μπερή (2000-2004), και από το 2012 μελετά κοντά στη Φωτεινή Κωστοπούλου.

         Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε ενεργά στο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και Φεστιβάλ Τζίνας Μπαχάουερ στη Ρόδο, ενώ έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε Αίθουσες Συναυλιών της Αθήνας, Γλασκώβης (Royal Concert Hall), Ιταλίας και Τσεχίας. Έχει παρουσιάσει σε παγκόσμιες πρεμιέρες έργα για πιάνο των G. N. Gianopoulos και Ε. Βάιου.

           Διδάσκει πιάνο και θεωρητικά μαθήματα στο Ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

 

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2314

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1994

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1738

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα