ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ

dest.2

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ!

 Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης κατέκτησε το Πρώτο Βραβείο αξίας $20.000 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου "Southern Highlands International Piano Competition" που διεξήχθη στην Αυστραλία 1-12 Οκτωβρίου 2013. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 23 υποψήφιοι από 17 χώρες (κατόπιν επιλογής τους από 80 αρχικά υποψηφίους).
Στον τελικό γύρο του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Llewellyn Hall της Καμπέρα ερμήνευσε το 2ο Κοντέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα του Rachmaninoff, συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα. Το γεγονός τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Δαφαράνος.

destunis 1

 Ο Κωνσταντίνος μετά την επιτυχία του

Κωνσταντίνος Δεστούνης - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) στην ειδίκευση πιάνου με Άριστα (πρώτος με βαθμό 9,82/Ιούνιος 2012) με καθηγητή τον κ. Ιγκόρ Πέτριν και διπλωματούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου (Α’ Βραβείο & Χρυσό Μετάλλιο) και της ScholaCantorum του Παρισιού (DiplomedeConcert) με την Ανώτατη Διάκριση της Σχολής με καθηγήτρια την κ. Αγάθη Λεϊμονή. Επίσης, σπούδασε με την LiliaBoyadjieva (CycledePerfectionnementScholaCantorum) και τον AquilesDelleVigne (Θερινή Ακαδημία του Mozarteum). Συνεχίζει τις σπουδές του για Master στο πιάνο, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητή τον κ. Rolf Plagge.

Είναι Υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης ". Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, με το Χρυσό Μετάλλιο της Unesco και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου “SouthernHighlands” της Αυστραλίας το 2013 και το 2ο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης το 2012.

Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην EurovisionYoungMusicians 2010 στη Βιέννη.

Έχει βραβευθεί σε πολλούς ακόμα διαγωνισμούς, όπως: YamahaMusicFoundationofEurope, DeBachauJazz, Seiler, Bellan, Konzerteum, Music & Earth, Γ. Θυμής, «Τέχνη», Μ. Χαιρογιώργου, Φίλωνα, Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, XΟΝ, Υ.Π.Ε.Π.Θ. στους διαγωνισμούς Κοντσέρτου και Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κλπ.

Σαν σολίστ έχει συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, την Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα (Αυστραλία), την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ και εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αυστραλία και Νότιο Αφρική και έχει ηχογραφήσει CDγια τη Ραδιοφωνία της Βρέμης.

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2302

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1976

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1726

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα