ΝΕΑ ΣΥΜΦ.ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 ΝΕΑ ΣΥΜΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(Ν.Σ.Ο.Θ.)

 
fotoorx.jpg 

       Το καλοκαίρι του 2006 ένας πυρήνας σπουδαίων μουσικών   ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο

        «Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης» 

 σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με αριθμό απόφασης πρωτοδικείου 36620/2006.

       Η <<Νέα  Σ.Ο.Θ.>> αριθμεί 259 μέλη καταξιωμένων μουσικών υψηλού επιπέδου με πτυχία , διπλώματα , μεταπτυχιακές σπουδές , ενώ το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποτελείται από ανθρώπους με μεγάλη τριβή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και γενικότερα. 

       Αποκλειστική δραστηριότητα του συλλόγου είναι η λειτουργία ομώνυμης ορχήστρας με στόχο να συμπληρώσει τις ανάγκες της δραστήριας καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας  αλλά και την κοινωνική προσφορά σε θέματα και πρωτοβουλίες που αφορούν την ανθρώπινη ανάγκη , τον πολιτισμό , τη μόρφωση , την ανάδειξη νέων μουσικών αλλά και καθετί που προβάλει και αναδεικνύει ότι υψηλό και ανθρώπινο .

       Η <<Νέα  Σ.Ο.Θ.>> είναι πλήρης συμφωνική ορχήστρα με όλες τις ομάδες μουσικών και με τη δυνατότητα πλαισίωσης εκτάκτων μουσικών σύμφωνα με τις απαιτήσεις των έργων .Έχει την ευελιξία να προσαρμοστεί από μικρά σύνολα ( π.χ. καμεράτες ) μέχρι μεγάλη συμφωνική  ορχήστρα  με συμμετοχή χορωδιών , άλλων οργανικών σχημάτων , σολίστ και να αποδώσει προγράμματα με : συμφωνικά έργα , έργα έντεχνης και μοντέρνας  μουσικής κ.λ. αλλά και να κάνει ενορχηστρώσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις των έργων .  

      Η παρθενική της συναυλία έγινε στις 3 Οκτωβρίου του 2006 που συμμετείχε  στα πλαίσια των Δημητρίων  στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας  ένα πολύ σημαντικό ρεπερτόριο του διακεκριμένου συνθέτη Ν. Αστρινίδη τα ορατόρια ``Άγιος Δημήτριος`` και ``Κύριλλος και Μεθόδιος``  με τη σύμπραξη σπουδαίων σολίστ.

      Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία παρουσιάζει:στις 28 Μαρτίου του 2007 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  έργα μεγάλων συνθετών  S. Rachmaninov –N. R. Korsakov –E. Crieg –Χρήστου Σαμαρά  και υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων αλλά και Α’ πανελλήνιας εκτέλεσης όπως οι «Καμπάνες» του S. Rachmaninov  , με σολίστ την Σοφία Κυανίδου –υψίφωνο , τον Γιάννη Χριστόπουλο –τενόρο , τον Vladimir Popov –βαρύτονο , Δημήτρη Συριγγέλα –πιάνο και τη συμμετοχή  της χορωδίας του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης  και της χορωδίας ``Νίκος Αστρινίδης``.  

      Μάρτιος 2008 Αφιέρωμα στην Ελληνική Οπερέτα για τον εορτασμό των 100 χρόνων της σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και με τον Δήμο Κουφαλίων Θεσσαλονίκης .

      19 Απριλίου 2008 σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας συναυλία με  έργα W.A. Mozart (κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Μι ύφεση Μείζονα K.V. 1o μέρος ) – F.Mendelssohn (κονσέρτο για ορχήστρα και βιολί σε Μι ελλάσονα έργο 64 1Ο μέρος ) * τα παραπάνω έργα ανήκουν στα πλαίσια δραστηριοτήτων  της ορχήστρας η Νέα Σ.Ο.Θ. για τους νέους μουσικούς.*      , επίσης  -Θεόδωρου Αντωνίου η ``Αγάπη`` (η ενορχήστρωση έγινε αποκλειστικά από τον συνθέτη για την συναυλία αυτή)  -Νίκου Αστρινίδη ``Χριστός Ανέστη`` αποσπάσματα από το έργο ``Επανάσταση`` με την συμμετοχή της χορωδίας ``Νίκος Αστρινίδης``
      3 Μαΐου 2008  συμμετείχε σε συναυλία  ``ΑΓΑΠΗΣ`` που διοργάνωσε το Α΄ δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεκέμβριος 2008  συναυλία σε συνεργασία με τον Δήμο Μουδανιών με το έργο του Νίκου Αστρινίδη <<Στο Χριστό στο Κάστρο >>
      Απρίλιος 2009 σε συνεργασία με το Ά δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης  στα πλαίσια της λατρευτικής εβδομάδας παρουσιάζει το Requiem του Mozartσε Ρε Ελάσσονα K.V.626 με σολίστ : την Σιρανούς Τσαλικιάν –Soprano, την Σοφία Πάτση- Alto , τον Δημήτριο Ναλμπάντη – Tenor , τον Κωνσταντίνο Κατσάρα – Bassoκαι την συμμετοχή της χορωδίας ``Νίκος Αστρινίδης`` και της χορωδίας του Δημοτικού ωδείου Έδεσσας . 
        Μάιος 2009  συμμετέχει  σε 2 συναυλίες σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης συνθέτη OmarFarukTekbilek  ( 28 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών & 30 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)  
       Δεκέμβριος 2009  θα παρουσίασε έργα Μουσικής Δωματίου  σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης  στο Βαφοπούλειο πολιτιστικό κέντρο
          Απρίλιος 2010  θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας το Ορατόριο του Νικολάου Ταούλα ``Νιάουστα `` στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 188η επέτειο του ολοκαυτώματος της Νάουσας.
 
         Αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Καμπάνης Σαμαράς .

 

               http:/neasymphonikiorchestrathessalonikis.blogspot.com email: neasymphoniki.gmail.com

τηλ: 2310440390 φαξ:2310456714

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2302

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1976

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1726

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα