ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στη ΜΥΚΟΝΟ 1-7/7/2014

Mykonos 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

1 IOYΛIOYME 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

“Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”

Η εταιρία EkfrassisProductions, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό “Γεώργιος Αξιώτης” και υπό την αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Ωδείου Αθηνών, οργανώνει Φεστιβάλ-Σεμινάριο με τίτλο «Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής». Το Φεστιβάλ-Σεμινάριο πραγματοποιείται για δέκατη-όγδοη συνεχή χρονιά, (τα επτά τελευταία χρόνια στη Μύκονο) κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου σολίστ και παιδαγωγού κ. Δημήτρη Γούζιου (Κορυφαίος Α’ βιολοντσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Συνθέτης).

Σκοπός του σεμιναρίου
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους νέους σπουδαστές της μουσικής τέχνης και να τους εφοδιάσει με κατάλληλες γνώσεις και καλλιτεχνική διαίσθηση, ώστε να προσεγγίζουν τα μουσικά κείμενα και να τα ερμηνεύουν με σωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνική σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτών των μουσικών έργων. Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα τόσο του ευρύτερου ρεπερτορίου του οργάνου τους, όσο και της μουσικής δωματίου και να δοκιμασθούν σε αυτά είτε μόνοι τους είτε συμμετέχοντας σε μικρά σύνολα.
Μέσα από τη μουσική και τη συναναστροφή με άλλα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα θα καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους άποψη και θα αποκτήσουν νέες μουσικές εμπειρίες.
Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του νησιού, να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και να εμπνευσθούν από την φυσική ομορφιά του Αιγαιοπελαγίτικου τοπίου.

Συμμετοχή
Στο Σεμινάριο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική και παίζουν οποιοδήποτε μουσικό όργανο, ανεξάρτητα με το επίπεδο που βρίσκονται. Διάρκεια σεμιναρίου
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 6 περίπου ημέρες από 1/7/2014 και θα κορυφωθεί με
συναυλία των καθηγητών και των μαθητών στις 6 Ιουλίου, που θα λάβουν χώρα στο υπερσύγχρονο «ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», με ελεύθερη είσοδο
Ο Δημήτρης Γούζιος επισήμανε ότι η επιτυχία του σεμιναρίου "Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής" δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους του.

Καθηγητές σεμιναρίου


Στο Σεμινάριο θα διδάξουν εκτός από τον Δημήτρη Γούζιο, ο Απόλλων Γραμματικόπουλος βιολί-βιόλα και μουσική δωματίου (σολίστ, κορυφαίος Α’ της ΚΟΑ), Κώστας Ηλιάδης κιθάρα και ορχήστρα, (καθηγητής Εθνικού Ωδείου), Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου καθηγήτρια πιάνου, Λίλυ Δάκα καθηγήτρια πιάνου, Θέμης Βαγενάς βιολοντσέλο (καθηγητής Δημ. Ωδ. Βόλου) και Μυρτώ Γουζίου βιολοντσέλο μέθοδος με χρώματα για μικρά παιδιά και μουσικά σύνολα (καθηγήτρια Ωδ Φ. Νάκας)

Συναυλία λήξης
Την 6η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που δίνουν οι μαθητές ενώπιον κοινού. Θεωρούμε ότι αυτή αποτελεί σημαντικό στοιχείο της προσπάθειας των καθηγητών, των διοργανωτών και πρωτίστως των νέων εν δυνάμει καλλιτεχνών να παρουσιάσουν τις ικανότητες τους και το ταλέντο τους σε ακροατήριο.
Η εμπειρία που αποκομίζουν από αυτή την επαφή είναι σημαντική.

Μελλοντικοί στόχοι
Μελλοντικός στόχος είναι η διεθνοποίηση του σεμιναρίου έτσι ώστε να εμπλουτιστεί με μαθητές και καθηγητές καταξιωμένους απ' όλο τον κόσμο.

Ο κ. Δημήτρης Γούζιος κατέληξε …ακόμη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τις Δημοτικές Αρχές της Μυκόνου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Γεώργιος Αξιώτης», την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ωδείο Αθηνών, οι οποίοι κάθε χρόνο περιβάλλουν με ευαισθησία αυτό το πολιτιστικό γεγονός και συμβάλλουν έμπρακτα με αποτέλεσμα το σεμινάριο να πραγματοποιείται με επιτυχία, καθώς και όλους τους φίλους και χορηγούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο βοηθούν ώστε να βρίσκονται άμεσα λύσεις σε κάθε φύσης υποχρεώσεις που προκύπτουν.

Ευχαριστίες στην Μυκονιάτικη Υγεία, το «diveshop» , yogartNafplionκαι λοιπούς αφανείς χορηγούς.

Πληροφορίες για δωμάτια κόστος* mob 6972186202

*ανάλογα την περίπτωση 80-120 euro

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2302

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 1976

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1726

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα