Την Κυριακή 7 Μαΐου, ανοίγει η αυλαία των 44ων Μουσικών Διαγωνισμών «Ταλέντα – Βραβεία Φίλωνα» στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας. Η κριτική Επιτροπή αποτελείται από τον Βαγγέλη Μπουντούνη, Πρόεδρο της Επιτροπής, και τα μέλη Γιαννόπουλο Γιώργο, Κανελλίδη Χάρη, Μαστοράκη Βασίλη, Ραζή Μάρω.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Ταλέντα Βραβεία Φίλωνας» το Π.Κ.Π. «Ο Φίλων» αποφάσισε, με την σύμφωνη γνώμη των καθηγητών της Επιτροπής όπως μετά το πέρας του Διαγωνισμού και πριν την απονομή των τίτλων προηγηθεί «Διδακτικό Σεμινάριο» όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαλεχτούν με τους αξιολογητές, να λάβουν χρήσιμες συμβουλές και να ακούσουν διδακτικές παρατηρήσεις που θα τους βοηθήσουν  στην κιθαριστική τους πορεία και σταδιοδρομία. Ο θεσμός αυτός που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο πλαίσιο Μουσικού Διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι μια «προσφορά ψυχής» της Επιτροπής του Διαγωνισμού Κιθάρας του Φίλωνα και έχει ως μόνο σκοπό την βοήθεια των σπουδαστών που με την ακούραστη προσπάθεια των καθηγητών τους αλλά και τις θυσίες των γονιών τους προσπαθούν και μοχθούν στον στίβο της μουσικής παιδείας.

Επίσημος Χορηγός της Εκδήλωσης είναι ο Εκδοτικός Οίκος Παπαγρηγορίου – Νάκας ο οποίος θα προσφέρει δωρο-επιταγές των 80, 50 και 30 ευρώ στα Α’, Β’ και Γ’ Βραβεία αντίστοιχα. Επίσης ο Φίλωνας θα προσφέρει το ποσό των 300 ευρώ σε περίπτωση εξαιρετικής επίδοσης διαγωνιζομένου και στους 3 Διαγωνισμούς (Κιθάρας, Πιάνου, Εγχόρδων).

Τέλος για άλλη μια φορά ο Φίλωνας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Εθνικό Ωδείο Αθήνας υπό την Δ/νση της  κας Καλομοίρη για την συνεργασία και την αρωγή που προσφέρουν στο Π.Κ.Π. «Ο Φίλων» για την πραγματοποίηση των ιστορικών του Μουσικών Διαγωνισμών.