Το Πνευματικό Κέντρο Πειραιώς «Ο ΦΙΛΩΝ», του οποίου η πολύχρονη και επιτυχής πορεία (1964-2019) στο χώρο του πνεύματος, του πολιτισμού, της επικοινωνίας σε Πανελλαδική εμβέλεια, συμπεριλαμβανομένηs της Κύπρου και των Ελληνικών παροικιών του Εξωτερικού, είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώρισή του από Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς, όπως αποδεικνύεται από το ιστορικό του.

Δέκτες της αναγνώρισης αυτής οδηγηθήκαμε (2000), στη διεύρυνση της εξελισσόμενης μορφής των ήδη θεσμοθετημένων δραστηριοτήτων μας, δημιουργώντας τοπικά γραφεία σχεδόν σ’ ολόκληρη την Επικράτεια αποτινάζοντας έτσι τον τοπικιστικό χαρακτήρα αλλά και καλύπτοντας την ανάγκη το Πνευματικό μας Κέντρο να ανήκει και τυπικά (αφού ουσιαστικά το έχει ήδη πετύχει) σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, μετονομαζόμενο σε Πανελλήνιο Πνευματικό Κέντρο « Ο ΦΙΛΩΝ». Η ανάγκη επίσης έκφρασης και αποτύπωσης των πολλαπλών δραστηριοτήτων μας, μας οδήγησαν στην δημιουργία αυτού του Ιστότοπου στον οποίο βρίσκεστε.

Η Τέχνη, τα Γράμματα, η Παράδοση και κάθε μορφή έκφρασής τους προσωποποιημένη στη δημιουργική έκφραση ατόμων ανεξάρτητα από στενά μαθησιακά, επαγγελματικά, καταγωγής ή φυλής όρια δεν περιπλανιέται πλέον άστεγη αλλά βρίσκει στέγη στον Ιστότοπο που βρίσκεσθε.

Η ελεύθερη εξ άλλου έκφραση των ιδεών, κύριο μέλημα κάθε προοδευτικού φορέα, προσφέρεται από το Forum της Ιστοσελίδας μας δίνοντας στο «ΦΙΛΩΝΑ» τη δυνατότητα να προσαρμόζει τις δραστηριότητές του σύμφωνα με τα καλέσματα της εποχής και της ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Και ακόμη, η καθημερινή επέκταση του Πολιτιστικού Δικτύου Φίλωνα, αγκαλιάζει τους πάρα πάνω στόχους, προωθώντας την επικοινωνία των μελών του με την αρωγή των πιο σύγχρονων δυνατοτήτων της τεχνολογίας.

Σας καλωσορίζουμε επομένως και ευχόμαστε ευχάριστη περιήγηση στο δικτυακό τόπο του Πανελλήνιου Πνευματικού Κέντρου «Ο ΦΙΛΩΝ», μαζί με μια ευχή: Γίνετε μέλη του Σωματείου και του διαδικτιακού μας χώρου. Προστεθείτε στον κύκλο της γνώσης και του Πολιτισμού που δεν κλείνει ποτέ!

Η Πρόεδρος
Μαίρη Κεράνη Σοφιανού