Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στην Μουσικo-Φιλοσοφική Βραδιά που διοργάνωσε το Π.Κ.Π. «Ο ΦΙΛΩΝ» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3 ημέρου Τέχνης (27,28 και 29 Μαρτίου) που πάντα διοργανώνει με επιτυχία η εικαστικός και μέλος της Γ.Σ. του Φίλωνα κα Αργυρούλα Pappas Τσιώτα.

Η εκδήλωση ήταν επικεντρωμένη στο Λογοτεχνικό Έργο του Αμερικανού συγγραφέα David Foster Wallace ενώ πλαισιώθηκε μουσικά με έργα για Πιάνο με τέσσερα χέρια. Δύο μέλη της Φιλοσοφικής Ομάδας Νέων του Φίλωνα, ο Σταύρος Σταματίου και ο Ρωμανός Αναστασίου, ανέπτυξαν σε βάθος το λογοτεχνικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα David Foster Wallace (1962-2008), αναδεικνύοντας τις φιλοσοφικές προεκτάσεις του, οι οποίες εκβάλλουν σε επίκαιρους και σημαντικούς προβληματισμούς γύρω από τον μεταμοντερνισμό, την αλλοτρίωση, την κατανάλωση, την ψυχαγωγία και την μαζική κουλτούρα. Ενδεικτικό μάλιστα ήταν ότι οι εισηγήσεις τους δημιούργησαν έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού ενώ ακολούθησε μια πολύ ζωντανή συζήτηση και ερωτήσεις από το ακροατήριο που κράτησαν το ενδιαφέρον αμείωτο για 3 ώρες.

H συζήτηση πλαισιώθηκε μουσικά από τους πιανίστες Ηλία Σιατούνη και Φαίη Ψυχοπαιδοπούλου οι οποίοι ερμήνευσαν στο πιάνο έργα για τέσσερα χέρια από τον Camille Saint-Saëns και τον Maurice Ravel.