Στις 7 Μαΐου Κυριακή, ανοίγει η Αυλαία του 44ου Διαγωνισμού «Ταλέντα Βραβεία Φίλωνας» με τον Διαγωνισμό Κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ωδείο Αθήνας ενώ θα ακολουθήσει ο Διαγωνισμός Πιάνου στις 14 Μαΐου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και στις 28 Μαΐου ο Διαγωνισμός Εγχόρδων στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου.

Η προθεσμία συμμετοχής για τον Διαγωνισμό της Κιθάρας λήγει στις  19 Απριλίου, για τον Διαγωνισμό του Πιάνου στις 26 Απριλίου και για τον Διαγωνισμό των Εγχόρδων στις 10 Μαΐου.

Επίσημος Χορηγός της Εκδήλωσης είναι ο Εκδοτικός Οίκος Παπαγρηγορίου – Νάκας ο οποίος θα προσφέρει δωρο-επιταγές των 80, 50 και 30 ευρώ στα Α’, Β’ και Γ’ Βραβεία αντίστοιχα. Επίσης ο Φίλωνας θα προσφέρει το ποσό των 300 ευρώ σε περίπτωση εξαιρετικής επίδοσης διαγωνιζομένου και στους 3 Διαγωνισμούς (Κιθάρας, Πιάνου, Εγχόρδων)

Είναι επίσης ιδιαίτερη τιμή για τον Φίλωνα το γεγονός ότι η Μουσικός και Συγγραφέας κα Μαρία Παπαδάτου προσφέρει 3 Μουσικά Παραμύθια «Βαλς της Μαγίας» σε τρεις Βραβευθέντες στις κατηγορίες Junior και Κατωτέρας.

Τέλος για άλλη μια φορά ο Φίλωνας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Εθνικό Ωδείο Αθήνας υπό την Δ/νση της  κας Καλομοίρη, το Εθνικό Ωδείο Περιστερίου υπό την Δ/νση του κ. Χρύσανθου Μουζακίτη, και τον Πειραϊκό Σύνδεσμο για την συνεργασία και την αρωγή που προσφέρουν στο Π.Κ.Π. «Ο Φίλων» για την πραγματοποίηση των ιστορικών του Μουσικών Διαγωνισμών.