ΓΓεννήθηκε στην Αθήνα. Ζώντας στους κόλπους καλλιτεχνικής οικογένειας, δέχτηκε από νωρίς πολλαπλές επιρροές στο τομέα της τέχνης. Ολοκλήρωσε τις πιανιστικές της σπουδές στο Εθνικό Ωδείο (τάξη Καίτης Μαυρομιχάλη- Βάμβα) με Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως. Παράλληλα μελετούσε και με το Γιώργο Μάνεση. Διδάσκεται κλασσική κιθάρα στη τάξη του Δημήτρη Φάμπα. Σπούδασε επίσης κλασσικό τραγούδι με τους Φραγκιά-Σπηλιοπούλου, Καίτη Παπαλεξοπούλου, Γιολάντα ντι Τάσσο και Κώστα Πασχάλη. Συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο στην Ecole Normale de Musique με τη Patricia Thomas και τη Germaine Mounier. Παράλληλα αναλαμβάνει τη πιανιστική και θεωρητική προετοιμασία μαθητών με στόχο την εισαγωγή τους στα μουσικά ιδρύματα (Παρίσι). Επί σειρά ετών μαθήτευσε με το διεθνούς φήμης duo Julia και Konstantin Ganevi,με τους οποίους συνεργάζεται και σε επίπεδο σεμιναρίων γύρω από τη πιανιστική τέχνη,τη σχολή Neuhaus, τη τέχνη του ήχου και του pedale. Εχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιανιστικές εμφανίσεις στο ChatenayMalabry, Bruges, Partenay, Θεσσαλονίκη κ.α. Εχει ασχοληθεί με το μπαλέτο, κλασσικό-τζαζ- Γκραχαμ με την Άννα Πέτροβα και τον Oki Walstroem (Αmerican Ballet Theatre) καθώς στο στούντιο Μarais (Παρίσι).εννήθηκε στην Αθήνα. Ζώντας στους κόλπους καλλιτεχνικής οικογένειας, δέχτηκε από νωρίς πολλαπλές επιρροές στο τομέα της τέχνης. Ολοκλήρωσε τις πιανιστικές της σπουδές στο Εθνικό Ωδείο (τάξη Καίτης Μαυρομιχάλη- Βάμβα) με Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως. Παράλληλα μελετούσε και με το Γιώργο Μάνεση. Διδάσκεται κλασσική κιθάρα στη τάξη του Δημήτρη Φάμπα. Σπούδασε επίσης κλασσικό τραγούδι με τους Φραγκιά-Σπηλιοπούλου, Καίτη Παπαλεξοπούλου, Γιολάντα ντι Τάσσο και Κώστα Πασχάλη. Συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο στην Ecole Normale de Musique με τη Patricia Thomas και τη Germaine Mounier. Παράλληλα αναλαμβάνει τη πιανιστική και θεωρητική προετοιμασία μαθητών με στόχο την εισαγωγή τους στα μουσικά ιδρύματα (Παρίσι). Επί σειρά ετών μαθήτευσε με το διεθνούς φήμης duo Julia και Konstantin Ganevi,με τους οποίους συνεργάζεται και σε επίπεδο σεμιναρίων γύρω από τη πιανιστική τέχνη,τη σχολή Neuhaus, τη τέχνη του ήχου και του pedale. Εχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιανιστικές εμφανίσεις στο ChatenayMalabry, Bruges, Partenay, Θεσσαλονίκη κ.α. Εχει ασχοληθεί με το μπαλέτο, κλασσικό-τζαζ- Γκραχαμ με την Άννα Πέτροβα και τον Oki Walstroem (Αmerican Ballet Theatre) καθώς στο στούντιο Μarais (Παρίσι).

Σπουδές ανώτερων θεωρητικών: Αρμονία, (διάκριση) με τον πατέρα της, Μιχάλη Βούρτση. Αντίστιξη και Φούγκα, με τον Δημήτρη Δραγατάκη και Γιώργο Καμπανά. Διεύθυνση ορχήστρας, με τον Λευτέρη Χαλκιαδάκη και χορωδίας με τον πατέρα της. Για μια σημαντική χρονική περίοδο ασχολήθηκε έντονα με το θέατρο με εξαιρετικές κριτικές (Διθύραμβος, Δημοτικό θέατρο Παπάγου κλπ.). Βασικοί ρόλοι στους οποίους διακρίθηκε για την ερμηνεία της: ‘Κασσάνδρα” (α’ πανελλήνια απόδοση) του Μάκη Λαχανά, “Μαμά Φρικιό” του Ντάριο Φο, ” Η γυναίκα του Σωκράτη” του Δημήτρη Κολλάτου κα. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν συνεργασίες της με συνθέτες και λογοτέχνες (Μουζακίτης, Βογιατζόγλου κ.α) σε μουσικοφιλολογικές εκδηλώσεις με δραματοποιημένη ποίηση και μουσική επεξεργασία. Στην Ελλάδα ασχολείται κυρίως με τον τομέα της διδασκαλίας. Επί σειρά ετών διατελεί καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου. Μαθητές της διακρίνονται σε εκδηλώσεις, συναυλίες ,πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και διαπρέπουν σε ακαδημίες του εξωτερικού. Συνεργάζεται επίσης με το Conservatoire International de Musique de Paris (CIMP) παρουσιάζοντας στις τακτικές εξετάσεις του εν λόγω ωδείου σπουδαστές όλων των επιπέδων.

Η Βικτώρια Βούρτση είναι βασικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου «ο Φίλων» τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια με μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά στο Σωματείο και στις δράσεις του. Από το 2017 είναι επιφορτισμένη με τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού Δ/ντη των Διαγωνισμών «Ταλέντα Βραβεία Φίλωνας».