Ο Γιώργος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο, παίρνοντας Πτυχίο με βαθμό Άριστα παμψηφεί, στην τάξη του καθηγητή Γιώργου Λύρα (παράρτημα Χαλανδρίου) και Δίπλωμα με βαθμό Άριστα παμψηφεί, στην τάξη του καθηγητή Βασίλη Τιγγιρίδη (κεντρικό).

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, αλλά και αργότερα, συμμετείχε ενεργά σε Master Classes των παρακάτω σολίστ: Leo Brouwer, Roberto Aussel, Hubert Kappel, Paul Galbraith, Roland Dyens, Stefano Grondona, Jesus Castro Balbi, Jorge Morel, Abel Carlevaro, Κώστα Κοτσιώλη και Έλενα Παπανδρέου. Επίσης, έλαβε μέρος ενεργά σε σεμινάριο μουσικής μπαρόκ, με καθηγητή τον Παναγιώτη Αδάμ.

Έχει δώσει ρεσιτάλ ως καλεσμένος σε φεστιβάλ κιθάρας και πλήθος συναυλιών είτε ατομικά είτε με ντουέτα και μικρά σύνολα σε πολλούς συναυλιακούς χώρους. (Κολλέγιο Αθηνών, Πολιτιστικό κέντρο Χολαργού, Αγίας Παρασκευής κ.α.). Από το 2012 είναι μέλος της ορχήστρας “Οι Κιθαριστές” του Βαγγέλη Μπουντούνη με πολλές παρουσίες σε αίθουσες συναυλιών. (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κ.α.).

Επίσης, συμμετείχε από τα νεανικά του χρόνια σε Rock συγκροτήματα, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα και δίνοντας πλήθος συναυλιών, μια παράλληλη ασχολία που δεν άφησε ποτέ, καθώς διδάσκει και ηλεκτρική κιθάρα με όλες τις σύγχρονες τεχνικές. Στην ηλεκτρική κιθάρα έχει παρακολουθήσει Guitar Clinics των: Paul Gilbert, Guthrie Govan, Doug Aldrich, Michael Angelo Batio, Θοδωρή Ζήρα, Kurt Rosenwinkel, Larry Carlton, Γιώτη Σαμαρά και Παντελή Γκέρτσο.

Ως καθηγητής ξεκίνησε να διδάσκει κλασσική κιθάρα σε ηλικία 18 ετών στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, ενώ σήμερα συνεχίζει στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής, Αιγάλεω και Παπάγου όπου είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Παπάγου”. Παράλληλα έχει διδάξει σε σεμινάρια πολλών φεστιβάλ κιθάρας. Από τον Μάιο του 2016 είναι μέλος του κιθαριστικού τρίο “Magico guitar trio” το οποίο ακολουθεί μια σταθερή πορεία εμφανίσεων σε χώρους συναυλιών και φεστιβάλ κιθάρας.