Με εξαιρετική επιτυχία και προπάντων νέα ταλέντα άνοιξε η αυλαία του 45ου Μουσικού Διαγωνισμού “Ταλέντα Βραβεία Φίλωνα” την Κυριακή 12 Μαΐου στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας με τον διαγωνισμό της Κιθάρας! 16 νέοι ξεχωριστοί καλλιτέχνες διακρίθηκαν και επιβραβεύθηκαν για τις προσπάθειές τους! Συγκεκριμένα στην κατηγορία Μικρά Ταλέντα, ο Οδατζίδης Αναστάσιος έλαβε το Α’ Βραβείο ενώ οι Ηλιόπουλος Δημήτριος και Μάνικας Ιάσονας απέσπασαν το Β’ Βραβείο. Στην Α’ Κατηγορία ο Τσιμπώνης Βασίλειος διακρίθηκε με το Α’ Βραβείο, ο Νικολάου Γεώργιος και η Καλλιαντάση Παναγιώτα με το Β’ Βραβείο ενώ ο Μιτσικούδης Βασίλειος – Μάριος έλαβε το Γ’ Βραβείο. Στην Β1 κατηγορία η επιτροπή απεφάσισε ότι η Μπουρσίνου Καλλιρρόη – Ραφαηλιά, ο Τρούλος Γιάννης και ο Τσάκαλος Δημήτριος θα πρέπει να μοιραστούν επάξια το Α’ Βραβείο ενώ στην ίδια κατηγορία η Καραμάνου Μαρία επιβραβεύτηκε με το Β’ Βραβείο και η Χατζοπούλου Κοραλία με το Γ’ Βραβείο. Στην Β2 Κατηγορία ο Πατούρας Δημήτριος έλαβε το Α΄ Βραβείο. Στην Γ1 κατηγορία η Ψάλτη Ελισάβετ πήρε το Α’ Βραβείο με Εξαιρετική Διάκριση και στην Δ’ κατηγορία η Μπλούνα Άννα απέσπασε επίσης το Α’ Βραβείο με εξαιρετική διάκριση.

 

Η Ψάλτη Ελισάβετ και η Μπλούνα Άννα κέρδισαν επίσης το Ειδικό Βραβείο «Μαίρης Κεράνης Σοφιανού» για την εξαιρετική διάκριση, ερμηνεία και καλλιτεχνική απόδοση  τους το οποίο συνοδεύτηκε από το ποσό των 300 ευρώ το οποίο μοιράστηκαν οι δύο Καλλιτέχνιδες εξιμισείας.

 

Ο Φίλωνας για άλλη μια φορά θα ήθελε να ευχαριστήσει το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και την Πρόεδρο του Ωδείου κα Χαρά Καλομοίρη για την θερμή υποστήριξή στην διοργάνωση του Διαγωνισμού Κιθάρας καθώς και την εξαιρετική κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τον κ. Ευάγγελο Μπουντούνη, Πρόεδρο, και τα μέλη (με αλφαβητική σειρά), τον κ. Γιαννόπουλο Γιώργο, τον κ. Κανελίδη Χάρη, τον κ. Μαστοράκη Βασίλη και την κα Ραζή Μάρω.  Την ερχόμενη Κυριακή, ακολουθεί ο Διαγωνισμός του Φίλωνα στο Πιάνο στο Ωδείο Athenaeum. (στην Φωτογραφία στιγμιότυπο από την βράβευση των διαγωνιζομένων).