Τον 26ο χρόνο διανύει ο θεσμός “Μουσικός Μάϊος”, ο οποίος ξεκίνησε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Μια ιδέα της Βασιλικής Φιλιππαίου (Συνθέτις-Διευθύντρια του Ωδείου Πατρών) που έτυχε ανταπόκρισης από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και στήριξης από το Ίδρυμα Ι.& Ε.ΤΟΠΑΛΗ και τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής.

Σε όλα αυτά τα χρόνια ο “Μουσικός Μάϊος” με συνέπεια και συνεχόμενη παρουσία προβάλλει μια ποιοτική πλευρά ως προς τη διοργάνωση συναυλιών και ανάδειξη της μουσικής δημιουργίας, αλλά και μια πλευρά αναζήτησης και προβληματισμού σε θέματα που αφορούν τη μουσική παιδεία και εκπαίδευση και αυτό επιδιώκεται από την πλευρά της κάθε διάλεξης.

Σκοπός του “Μουσικού Μαΐου”, δεν είναι μόνο η διοργάνωση συναυλιών. Διαβάζοντας τα προγράμματα των προηγούμενων χρόνων παρατηρούμε την εξέλιξη μιας συνέχειας και ενός προγραμματισμού. Η επιλογή των μουσικών έργων δεν είναι μόνο μέσα από τη λεγόμενη “κλασική” δημιουργία, αλλά θέλουμε να παρουσιάσουμε τόσο τη σύγχρονη όσο και τη λόγια ελληνική μουσική. Φέτος και για πρώτη φορά παρεμβάλλουμε μια μικρή μουσική ενότητα αφιερωμένη σε νέους σολίστες και την ονομάζουμε Ο Μουσικός Μάϊος συναντά τους Νέους”. Στην σκέψη αυτή μας οδήγησε το ποιοτικό επίπεδο των σπουδαστών μας.

Ο Μουσικός Μάιος έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και θα κλείσει στις 26 Μαΐου με συναυλία “Μουσική για βιολί και πιάνο” όπου θα ερμηνευτούν έργα των: Schnitke, Kreisler, Schumann, Dvorak, Σκαλκώτα από τον Δημήτρη Σέμση στο βιολί και την Δήμητρα Μαντζουράτου στο πιάνο

Όλες οι εκδηλώσεις του Μουσικού Μαΐου πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Συναυλιών “Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης”, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.