ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

«Ο ΦΙΛΩΝ»

1964 – 2023

 

Δελτίο Τύπου

Διοικούσα Επιτροπή Πνευματικού Κέντρου Πειραιώς «Ο ΦΙΛΩΝ» και Δ/ντες Τμημάτων βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τις Αρχαιρεσίες της 18ης Ιουνίου στα γραφεία του Φίλωνα και κατόπιν της 1ης Διοικούσας Επιτροπής στις 30 Ιουνίου ορίσθηκαν οι εξής θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος: Νικόλαος Σοφιανός (Οικονομολόγος, Δοκιμιογράφος με παράλληλες σπουδές στην Φιλοσοφία)

Αντιπρόεδρος Α’: Γεώργιος Σοφιανός (Νομικός, Οικονομολόγος, Λογοτέχνης, Μουσικός)

Αντιπρόεδρος Β’: Νικόλαος Κεράνης (Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής, Νομικός, Μουσικός)

Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Σταθόπουλος (Οικονομολόγος, κοινωνικός ερευνητής)

Ταμίας: Δήμητρα Καραβάνα (Τεχνολόγος Τροφίμων, Οινολόγος)

Έφορος: Αντώνης Κατράκης (Καλλιτέχνης, Παιδαγωγός)

Μέλος Δ.Σ.: Μιχάλης Ηλιάκης (Ιστορικός Επιστήμων, Αρχαιολόγος)

Μέλος Δ.Σ.: Χρυσόστομος Καλογριδάκης (Μουσικός, Τενόρος, Καλλιτέχνης, Ψυχολόγος)

Μέλος Δ.Σ.: Γεώργιος Κοντός (Ζωγράφος, Μουσικός, Καλλιτέχνης)

 

Ομοίως ορίσθηκαν τα Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

1) Χρήστος Τσιχλής (Ναυπηγός, Ελεγκτής του Νορβηγικού Νηογνώμονα DNV)

2) Μαρουσώ Φραντζέσκου (Πιανίστα, Ιστορικό μέλος του Φίλωνα)

3) Νίκος Ζαγκλαράς (Οικονομολόγος,  Ενεργειολόγος)

 

Επιπλέον μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν θέσεις Διευθυντών των 6 Τμημάτων του Φίλωνα βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού:

Τμήμα Φιλολογικού – Λογοτεχνικού: κ. Παναγιώτης Πάκος (Λογοτέχνης, Καθηγητής, Μουσικός και από τα παλαιότερα μέλη του Φίλωνα)

Τμήμα Καλλιτεχνικού: κ. Αλεξίου Απόστολος (Μουσικός, Πιανίστας, Καθηγητής, διετέλεσε Ωδειάρχης επί 35 χρόνια). Επειδή το καλλιτεχνικό τμήμα εκπροσωπεί όλες τις τέχνες το έργο του κ. Αλεξίου θα συνεπικουρείται από αρμόδιους στην κάθε καλλιτεχνική πτέρυγα.

Τμήμα Μουσικών Διαγωνισμών: κα Βικτώρια Βούρτση (Μουσικός, Πιανίστα, Καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου, και Διευθύντρια στο παρόν τμήμα του Φίλωνα επί πολλά χρόνια)

Τμήμα Ηθογραφίας – Λαογραφίας: κ. Γεώργιος Σοφιανός (βλ. παραπάνω)

Τμήμα Αποδήμου Ελληνισμού: κ. Πέτρος Στυλιανού (διεθνούς φήμης Μαέστρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μαέστρος της Παγκύπριας Ορχήστρας Μουσικών Σχολείων και Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης).  Με τον κ. Στυλιανού βρισκόμαστε επίσης σε διερευνητικές συνομιλίες  προκειμένου να ερευνήσουμε το ενδεχόμενο του Τοπικού Γραφείου του Φίλωνα στην Λευκωσία.

Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: κα Μαριανίνα Πάτσα (εγνωσμένης φήμης Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια και Μουσικός)

Επίσης σε επόμενη Διοικούσα θα τροποποιηθεί ο εσωτερικός κανονισμός για την δημιουργία 7ου τμήματος του Επιστημονικού – Φιλοσοφικού. Ο Δ/ντης του συγκεκριμένου τμήματος θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.

Επίσης αποφασίσθηκε η ίδρυση Φιλοσοφικής ομάδας Νέων (από 18 έως 30 ετών) που θα έχει ως κύριο στόχο τον προβληματισμό σε κοινωνικά αλλά και βαθύτερα φιλοσοφικά θέματα και θα διοργανώνει διαλέξεις, συζητήσεις, εκδρομές και άλλες δράσεις. Η λειτουργία της ομάδος θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο Υπεύθυνος Συντονιστής της ομάδας αυτής.

Ο Φίλωνας θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως τα οποία ψήφισαν σε ποσοστό 95% καθώς και την Δικαστική Αντιπρόσωπο, Δικηγόρο Πειραιά κα Δήμητρα Θεοδώρου για την πολύτιμη βοήθειά της. Επίσης τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, κα Σταματία Τουμπανάκη – Γρηγορίου, Ελευθέριος Αγγελής, Γεώργιος Φραγκιαδάκης και το αναπληρωματικό μέλος Δημήτριος Φάρος.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φίλωνα σας εύχεται καλό καλοκαίρι και ξέγνοιαστες διακοπές!