Χθες, Κυριακή 28 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 44ος Μουσικός Διαγωνισμός «Ταλέντα Βραβεία Φίλωνα» στα Έγχορδα κι έτσι για φέτος έκλεισε η αυλαία του παλαιότερου μουσικού διαγωνισμού της Ελλάδος και ενός από τους πιο σημαντικούς μουσικούς θεσμούς της χώρας μας. Το Π.Κ.Π. «Ο Φίλων» σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Περιστερίου, έφεραν εις πέρας μια εξαιρετικά περίπλοκη εκπαιδευτική διαδικασία με ιδιαίτερα νευραλγικό παιδαγωγικό ρόλο.

Τα νέα ταλέντα, οι νέοι μουσικοί, οι καλλιτέχνες του αύριο με εφόδιο την μουσικότητα τους διαγωνίστηκαν σε έναν υψηλών προδιαγραφών διαγωνισμό και πρωταγωνίστησαν με αρτιότητα και ψυχικό σθένος. Παρόντες σ’ όλη την δύσκολη αυτή διαδικασία οι γονείς και οι δάσκαλοι των σπουδαστών οι οποίοι τους στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις!

Τα αποτελέσματα στις Κατηγορίες είναι τα εξής,

Κατηγορία Μικρά Ταλέντα:

Α’ Βραβείο, Κωνσταντινίδη Αναστασία

Β’ Βραβείο, Κατσίβελος Χρίστος

Γ’ Βραβείο, Σαμπροβαλάκη Μαριάννα

 

Α’ Κατηγορία:

Α’ Βραβείο, Νίμερ Έλλεν Αικατερίνη

Α’ Έπαινος, Τρικούπη Δέσποινα

 

Β1 Κατηγορία:

Β’ Βραβείο, Χάρδας Παναγιώτης

Β’ Έπαινος, Φάτσιος Ευάγγελος – Ιωάννης

 

Β2 Κατηγορία:

Α’ Βραβείο και ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Εξαιρετικής Διάκρισης, Ερμηνείας & Καλλιτεχνικής Απόδοσης «Μαίρη – Κεράνη Σοφιανού», Μάνδυλας Αντώνιος

 

Γ1 Κατηγορία:

Γ’ Βραβείο, Λεμπέσης Γεώργιος – Παναγιώτης

 

Γ2 Κατηγορία:

Β’ Βραβείο, Καλησπεράτη Χριστίνα – Μαγδαληνή

Β’ Βραβείο, Μουρίκης Βασίλης

 

Ο Αντώνιος Μάνδυλας στην Β2 Κατηγορία τιμήθηκε με το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Εξαιρετικής Διάκρισης, Ερμηνείας & Καλλιτεχνικής Απόδοσης «Μαίρη – Κεράνη Σοφιανού» το οποίο συνοδεύτηκε με το ποσό των 300 ευρώ. Το Ειδικό Βραβείο είναι δυνατόν να δοθεί σε κάθε όργανο (Κιθάρα, Πιάνο, Έγχορδα) σύμφωνα πάντα με την κρίση της εκάστοτε επιτροπής.

Στην Φωτογραφία από Αριστερά: Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχόρδων κ. Δημήτρης Σέμσης, ο Πρόεδρος του Π.Κ.Π. “Ο Φίλων” Νικόλαος Σοφιανός, η πιανίστα accompagnateur του Αντώνη Μάνδυλα, Ο Αντώνης Μάνδυλας διαγωνιζόμενος στην Β2 Κατηγορία με το Ειδικό Βραβείο, ο κ. Παπαγρηγορίου από τις Εκδόσεις Παπαγρηγορίου – Νάκας, και ο Μουσικός και Καθηγητής κ. Νίκος Μάνδυλας 

Ο Φίλωνας θα ήθελε να ευχαριστήσει και να τιμήσει ιδιαίτερα το Εθνικό Ωδείο Περιστερίου για την συνεργασία που πρόσφερε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του. Ένα μεγάλο επίσης «Ευχαριστώ» στην Κριτική Επιτροπή που με τόσο κόπο, αυτοθυσία και παιδαγωγική αρτιότητα πρόσφερε τον σημαντικό ρόλο της αξιολόγησης στην διαδικασία του Διαγωνισμού. Ιδιαιτέρως, ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στον χορηγό μας, τον Εκδοτικό Οίκο «Παπαγρηγορίου – Νάκα» για την σημαντική υποστήριξή του και την προσφορά δωρο – επιταγών στους Βραβευθέντες του Διαγωνισμού.