Ο Φίλωνας Προβάλει και Στηρίζει την Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Μέλους της κας Αργυρούλας Pappas Τσιώτα “Το Σύμβολο της Πίστεως”! Τα Εγκαίνια της Εκθέσεως είναι στις 29 Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 8 μ.μ. Η ατομική έκθεση ζωγραφικής τής γνωστής Ελληνοαμερικανίδος καλλιτέχνιδας Αργυρούλα Pappas Tσιώτα, θα λάβει χώρα στην αίθουσα τέχνης τού Ελληνο-γαλλικού Συνδέσμου, στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2 (Πλατεία Κολωνακίου). Η Έκθεση αποτελεί μια νέα σειρά έργων τέχνης με θέμα ” Τ ο Σ ύ μ β ο λ ο τ ή ς Π ί σ τ ε ω ς “. Το Ηλεκτρονικό Magazino του Φίλωνα “Τέχνη & Πολιτισμός” είναι χορηγός επικοινωνίας στην συγκεκριμένη Έκθεση, ενώ στο τελευταίο τεύχος Μαρτίου έγινε λεπτομερής αναφορά τόσο στη ζωγράφο όσο και στο έργο της.
Είναι μια εικαστική αφήγηση των διαφόρων μορφών και εκφάνσεων τού σταυρού ως κυρίαρχου συμβόλου τής πίστεως μέσα στο χωροχρόνο.. όπως αναφέρει η καλλιτέχνης…..”χαρίζει δύναμη, ελπίδα, και προστασία σ’ αυτούς που αναζητούν το εσωτερικό φως και την προέλευση του…..Μέσα στην αμφίρροπη μάχη τού χρόνου, στα διαρκώς μεταβαλλόμενα ασταθή και
φθαρτά τής ζωής, ο σταυρός κατορθώνει μέσω της μυστηριακής του χαρισματικής κυριαρχίας να καθιερωθεί ως έμβλημα σωτηρίας για τούς χριστιανούς συμβολίζοντας την θυσία ενώ προεικονίζει την ανάσταση. Συμβαδίζει επίσης με την δοκιμασία κάθε ανθρώπου που τον σηκώνει νοερά πάντα στο βαθμό πού αυτός καθορίζει. Έτσι ουρανώνεται ο άνθρωπος και επικοινωνεί με το Θείο με τη θύμηση τής θυσίας πού απολυτρώνει…”. Με τις δημιουργίες τού συμβόλου τής πίστεως η καλλιτέχνης αντικατοπτρίζει το όραμα τής ψυχής τής πού βασίζεται στην εμπνευσμένη διάθεση καταγραφής τής ουσίας του σταυρού μέσω τής τέχνης της.
Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα των Φίλων τής Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Νίκη Πεπέ” καί του Ελλληνογαλλικού Συνδέσμου υπό του Προέδρου κ. Νίκου Αγγελή.
Χορηγοί επικοινωνίας ο Ομιλος για την Unesco Τ.Λ.Ε.Ε., Art Portal, Writer s Gang, το Περιοδικό “Τέχνη & Πολιτισμός” του Π.Κ.Π. “Ο Φίλων”, Εr Mag, Proton, Full-Time, Hellenic Media Group, Minima Hellas, Lamore Radio κ.α. Διάρκεια έκθεσης έως Κυριακή 2 Απριλίου. Ώρες επισκέψεων, καθημερινά από τις 7 μ.μ εώς αργά.