Το Π.Κ.Π. «Ο Φίλων» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με το Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών MTA – Art.

Η mta-art  είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει μαθήματα πάνω στις καλές και εφαρμοσμένες τέχνες. Τα μαθήματα που διεξάγονται στο εργαστήρι είναι: κόμικς/ σκίτσο, /ελαιογραφία/αφηρημένη τέχνη σε καμβα/τεχνική σπάτουλας , ελεύθερο σχέδιο/ ζωγραφική καθώς και μαθήματα σκίτσου για παιδιά και εφήβους. Η MTA – Art αποτελεί έναν εξαιρετικά δραστήριο σύλλογο που διοργανώνει δράσεις πάνω στη ζωγραφική και τα εικαστικά μυώντας τον νέο αλλά και τον ενήλικα στον κόσμο της τέχνης, της αισθητικής και του πολιτισμού αλλά και προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο. Το εργαστήρι της MTA – Art βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης απέναντι από την ΕΣΤΙΑ.

 

Ο Φίλωνας έχει βαθιές ρίζες στις εικαστικές τέχνες καθώς από το 1967 είχε ξεκινήσει στον Πειραιά μαθήματα ζωγραφικής ενώ από το 1978 είχε προκηρύξει τον 1ο πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής ο οποίος συμπορεύτηκε από τότε με τους υπόλοιπους διαγωνισμούς μουσικής, ποίησης, πεζογραφίας και ηθογραφίας. Οι δε εκθέσεις ζωγραφικής που είχε διοργανώσει περιελάμβαναν έργα από διαγωνιζομένους νέους από την Ελλάδα αλλά και Έλληνες του εξωτερικού. Θα πρέπει να αναφερθούμε επίσης στα μαθήματα σχεδίου μόδας που είχε οργανώσει ο Φίλωνας το 1993 και 1994 με την συνεργασία τότε της Νομαρχίας Πειραιά. Ο Φίλωνας πιστός στην ιστορία του, ξεκινά την παραπάνω συνεργασία του με την MTA – Art  αναβιώνοντας την σχέση του με την ζωγραφική και τις εικαστικές τέχνες γενικότερα.