Από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023 διοργανώνεται 3ήμερο Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης,στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στην πλατεία Κολωνακίου 2. Την γενική επιμέλεια του τριημέρου την έχει η εικαστικός Αργυρούλα Pappas Τσιώτα η οποία είναι και μέλος της Γ.Σ. του Φίλωνα.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. τα Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής & Γλυπτικής με Θέμα “Visions of Contemporary  A R T” New Paintings 2023. Την Εκδήλωση θα συνοδέψει στο Πιάνο ο μουσικός  Αναστάσιος Γεωργιάδης.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί η Moυσικo-Λογοτεχνική βραδιά που διοργανώνει το Ιστορικό  Πολιτιστικό Σωματείο Π.Κ.Π. “O Φίλων” με τίτλο “Ποίηση του  Μεσοπόλεμου Στην Ελλάδα –Οι Καταραμένοι Ποιητές”. Στην εκδήλωση θα ερμηνευτούν με συνοδεία πιάνου και εγχόρδων μελοποιημένα ποιήματα τον παραπάνω ποιητών τα οποία δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί στο κοινό. Η ερμηνεία των τραγουδιών θα γίνει από τους Χ. Καλογριδάκη, Γ. Διαμαντόπουλο και Τ. Κοντού. Παράλληλα σε ένα πάνελ συζήτησης ο γνωστός λογοτέχνης και τακτικό μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»  Π. Χατζηγεωργιάδης θα μιλήσει για το φαινόμενο του συγκεκριμένου ποιητικού ρεύματος μυώντας το κοινό στην ενδιαφέρουσα αυτή λογοτεχνική σχολή.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου  στις 7:30  μ.μ. η γνωστή λογοτέχνης-ποιήτρια  & εκπαιδευτικός Δέσποινα Γιαβριά-Μπλαστροπούλου παρουσιάζει το νέο της ποιητικό πόνημα “Ζω….Το Οναρ”. Στο πιάνο συνοδεύει η μουσικός Λιάνα Χάρτση.

Την ίδια μέρα θα γίνει η λήξη των Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους Καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος. Τα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης τελούν υπό την Αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Αγγελή & με τη στήριξη της υπεύθυνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου κας Ανδριάνας Κουλουμπή.