Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Εγχόρδων του 43ου Διαγωνισμού «Ταλέντα –  Βραβεία Φίλωνας» κατά τον οποίον βραβεύτηκαν ταλαντούχοι νέοι στο Βιολί και στο Βιολοντσέλο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο μουσικότητας.

Το μέλος της επιτροπής κ. Χρήστος Κομισόπουλος βραβεύει την Κόλλια Ελπίδα

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της κ. Δημήτρης Σέμσης, μετά το πέρας της διαδικασίας έκαναν λόγο για το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων και την άρτια εκπαίδευσή τους ενώ προέτρεψαν τους νέους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

Το μέλος της επιτροπής κ. Απόλλωνας Γραμματικόπουλος βραβεύει τον Αλεξάκη Πέτρο

Από την πλευρά των διοργανωτών τονίσθηκε το βάρος της ευθύνης που φέρει ο Φίλωνας στηρίζοντας μια παράδοση άνω των 40 ετών ενώ υπήρξε δέσμευση ότι στο άμεσο μέλλον θα διοργανωθεί συναυλία για την προβολή των βραβευμένων νέων. Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι ο διαγωνιζόμενος Λαέρτης Μπάλας, ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό του Φίλωνα, βραβεύτηκε με Α’ Βραβείο και Εξαιρετική Διάκριση στην κατηγορία Β1’ για την επίδοσή του στον 43ο Διαγωνισμό «Ταλέντα Βραβεία Φίλωνα».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχόρδων κ. Δημήτρης Σέμσης βραβεύει με το Α’ Βραβείο και Εξαιρετική Επίδοση τον Ορέστη Μπάλα

Το Πνευματικό Κέντρο Πειραιώς «Ο Φίλων» ευχαρίστησε την Διεύθυνση του Εθνικού Ωδείου και ιδιαιτέρως την Πρόεδρό του, κα Χαρά Καλομοίρη καθώς και την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού για την στήριξή τους στον θεσμό. Τέλος, σημαντική είναι η στήριξη του Διαγωνισμού από τις εκδόσεις «Παπαγρηγορίου – Νάκα» για την ευγενική του χορηγία στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα για την χορήγηση δωρο-επιταγών στους νέους που βραβεύτηκαν.

Το μέλος της επιτροπής κ.Αστέριος Πούφτης βραβεύει την Νιζάμη Μελίνα

Για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Εγχόρδων μπορείτε να ενημερωθείτε στο αντίστοιχο post της ιστοσελίδας του Φίλωνα.