Μία γιορτή Λογοτεχνίας και Ιστορίας, το Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κέρκυρας 2019, έρχεται σε ένα από τα πιο φημισμένα νησιά της Μεσογείου, με τους Σεμπάστιαν Φολκς, Σοφία Ζινόφιεφ, Άνταμ Νίκολσον, Πήτερ Φράνκοπαν και άλλους διάσημους λογοτέχνες. Στην εκπνοή του καλοκαιριού, κάτω από τις τελευταίες αχτίδες του ήλιου, ελάτε να βουτήξουμε στα γαλάζια νερά του Ιονίου, στο υπέροχο νησί της Κέρκυρας, γιορτάζοντας τον κόσμο της λογοτεχνίας μέσα από το «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ της Κέρκυρας». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Με ένα συναρπαστικό και άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και το κρίκετ που θα διαρκέσουν περισσότερο από μια εβδομάδα και θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κέρκυρας.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ αποτελεί η παρουσία της διάσημης ομάδας κρίκετ –γνωστής ως AuthorsXI (Συγγραφείς ΧΙ)– που επιστρέφουν στο νησί για μια ακόμα αναμέτρηση με τις τοπικές ομάδες. Αυτοί, μαζί με τους τοπικούς λογοτέχνες θα έχουνε τη δυνατότητα να πάρουνε μέρος σε μια σειρά ομιλιών, συζητήσεων, αναγνώσεων ποίησης, δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά κρασιά και παρακολουθώντας μουσικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, με χρονικό πλαίσιο αργά το απόγευμα. Μέχρι ο ήλιος να δύσει και αφού προσφερθούν ποτά και φαγητό σε όλους τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ, ευελπιστούμε η διαχωριστική γραμμή κοινού και λογοτεχνών να έχει πια πέσει και να αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη και οικεία σχέση μεταξύ τους.

Το «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ» ξεκίνησε το 2018, με πρωτοβουλία του Κερκυραίου Νίκου Λούβρου, της Αγγλίδας συζύγου του Άναμπελ και του συγγραφέα Άλεξ Πρέστον σε μια προσπάθεια να μοιραστούν οι Άγγλοι και οι Κερκυραίοι πολίτες το κοινό πάθος τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό.