Αυτόν τον Αύγουστο, το Café του Νομισματικού Μουσείου φιλοξενεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες και πλούσιες μουσικές εκδηλώσεις.

Πιο αναλυτικάτην Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 21:00 η jazzwoman Νάνα Σιμόπουλος επιστρέφει, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες της αλλά και έναν guest artist, για να μας παρουσιάσουν μια βραδιά τζαζ, με κύρια αναφορά στα πρωτότυπα μουσικά έργα της μουσικού με τίτλο «Skins».

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9 μ.μ. θα απολαύσουμε τις Les Trois Femmes, ένα γυναικείο φωνητικό τρίο που εμπνέεται από τις μουσικές της δεκαετίας του ’20, του ’30 και του ’40. Οι πρωτότυπες και μοναδικές μουσικές ενορχηστρώσεις των τριών φωνών παρασύρουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, σε αυτήν τη χαμένη εποχή της αθωότητας, διευρύνοντας ταυτόχρονα τα όρια της αρμονίας και της μουσικής φαντασίας και γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Οι «Τρείς Γυναίκες» Μαντώ Παναγιωτάκη, Μύρτα Σακελλαρίου και Τατιάνα Μιχαηλίδου θα σας παρασύρουν σε ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν με τη βοήθεια του Μάρκου Παπασηφάκη στις ενορχηστρώσεις και την κιθάρα.

Η ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη μετά από μία σειρά συναυλιών στην Ευρώπη, επιστρέφει στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 22 Αυγούστου για μια βραδιά γεμάτη από τα τραγούδια αγαπημένων ταινιών από τη μεγάλη οθόνη. Στο πρώτο μέρος θα ακούσουμε κομμάτια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο ενώ στο δεύτερο μέρος τη σκυτάλη παίρνει ο ελληνικός κινηματογράφος με την πλαισίωση και την καλλιτεχνική συμβολή των δύο σταθερών συνεργατών της τραγουδίστριας, του Γιώργου Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και του Σταύρου Παργινού στο τσέλο και το μαντολίνο.

Τέλος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η performer Τίνα Αλεξοπούλου ανανεώνει το μελωδικό ραντεβού της στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 9 μ.μ.. Με τη βελούδινη φωνή της ερμηνεύει τζαζ αγαπημένα, κεφάτα swing, γαλλικά ρομαντικά τραγούδια αλλά και ελληνικές διασκευές του ’50 και του ’60. Συνδυάζει με χάρη και ταλέντο ποικίλα μουσικά είδη, τραγουδώντας σε επτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ισπανικά και ελληνικά.