Κάθε χρόνο η αυγουστιάτικη γιορτή με αφορμή την Πανσέληνο γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Για αυτό, για ακόμα μια φορά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11 και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.Ο εορτασμός της αυγουστιάτικης Πανσέληνου θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής 97 αρχαιολογικοί χώροι αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτοί για να απολαύσει το κοινό το λαμπερό καλοκαιρινό φεγγάρι, ενώ σε αρκετούς από τους χώρους προγραμματίζονται παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις.

Μπορεί τον Αύγουστο η Αθήνα να αδειάζει, αλλά όσοι παραμείνουν στην πόλη θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το καλοκαιρινό φεγγάρι σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους. Όπως κάθε χρόνο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο–το μουσείο που εξειδικεύεται στον τομέα της αρχαίας τέχνης με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου– θα παραμείνει ανοιχτό και θα δώσει το «παρών» με μουσικά σύνολα να περιμένουν τους επισκέπτες και θεματικές περιηγήσεις από τους αρχαιολόγους του μουσείου.

Ακόμα, οι Δυτικοί Λόφοι θα παραμείνουν ανοιχτοί όλο το 24ώρο. Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος περιέχει το λόφο Φιλοπάππου και του λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο χώρο, ιδανικό για να ρεμβάσει κανείς την Πανσέληνο, τόσο για την υπέροχη θέα του στην Ακρόπολη όσο και για το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του.