Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου (Δ.Ι.Β.Ζ.) εγκαινιάζει για πρώτη φορά φέτος σειρά επιστημονικών διαλέξεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την προαγωγή της γνώσης και την προβολή των πνευματικών αναζητήσεων της σύγχρονης Ζακύνθου, με τον τίτλο «Κύκλος διαλέξεων λόγου και τέχνης»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου, Φίλιππος Συνετός, αναφέρεται: «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί από την Δ.Ι.Β.Ζ. τα τελευταία δύο χρόνια για να αναβαθμιστεί η λειτουργία της, μέσα από την ενίσχυση των υποδομών της και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και δράσεων στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων γίνεται σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου (Ε.Φ.Α.) και με ομιλήτρια την κ. Γεωργία Κουρτέση – Φιλιππάκη, Ομ. καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κεντρικό τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ».

Η πρώτη διάλεξη θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν οι επόμενες το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Αναγνωστήριο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου. Ώρα ενάρξεως εκδηλώσεων 19.00».